Irakiske kristne frygter hjemsendelse fra USA

CNN er et af de medier, som har dækket nyheden om de irakiske kristne, som frygter hjemsendelse fra USA.

Kirkeledere protesterer mod, at 200 irakiske kristne nu risikerer deportation.

Teologen Russell Moore er en af de mange kristne ledere, som fordømmer arrestationen af næsten 200 irakiske kristne, som nu frygter deportation fra USA, skriver Christian Post.

– Det er så forkert. Det er en dødsdom over dem, vi burde beskytte, skrev Russell Moore sidste lørdag på Twitter. Moore er leder af etik og religionsfrihedskommissionen ERLC, og han har netop talt om sagen på en national konference for sydstatsbaptisterne i Tennessee.

Tidligere straffede

USAs immigrationsmyndigheder (ICE) har for nylig arresteret de irakiske statsborgere, hvoraf mange tilhører det kaldæiske kristne trossamfund.
ICE oplyser, at mange af de arresterede tidligere har begået alvorlig kriminalitet i USA og derfor ifølge loven kan udvises.
– Som en del af ICEs indsats for at komme igennem dette hængeparti, har bureauet for nylig arresteret et antal irakiske statsborgere, som alle har været dømt for forbrydelser som mord, voldtægt, vold, kidnapning, tyveri, narkohandel, ulovlig våbenbesiddelse og anden kriminalitet, udtalte ICE i forrige uge.

’Ungdomssynder’

Pårørende til de 114, som blev arresteret i Detroit i begyndelsen af juni, har protesteret og påpeger blandt andet, at der er tale om forlængst afsluttede sager. Faktisk ligger forbrydelserne flere årtier tilbage, og siden da har de kristne levet som lovlydige borgere i USA.

Mange fra det kaldæiske samfund stemte for Donald Trump ved præsidentvalget. Men det har flere af dem nu fortrudt, antyder avisen Detroit Free Press.
Lina Denha, hvis bror blev arresteret den 11. juni, fortæller, at embedsmændene kom ind i familien hus og pågreb Haydar Butris for øjnene af hans børn.

– Han har været her det meste af sit liv. Han gjorde en fejl og han har betalt for det. Nu har han børn og er en god familiefar. Han arbejder, betaler skat og alt muligt. Og så kommer I bare ud af det blå og banker på døren og pågriber ham? Det er ikke retfærdigt, sagde Lina Dehna.

Også den 18-årige Cynthias Barash er bekymret for sin far og finder behandlingen af ham oprørende.
– Han gjorde noget forkert for 30 år siden. Han gjorde ikke noget i dag eller i går eller for et år siden, siger hun med henvisning til at hendes far i sin tid blev taget for besiddelse af marihuana.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det er så forkert. Det er en dødsdom mod dem, vi skulle beskytte, siger Russell Moore fra etikkommissionen ERLC.
En dødsdom

Russel Moore gengiver på Twitter hvad andre ulykkelige pårørende har sagt. Jeremiah Suleiman udtalte i forrige uge, at hans onkel havde boet i USA i 35 år, før han blev pågrebet af myndighederne.

– Hvis min onkel bliver sendt tilbage, er det reeelt som at give ham en dødsdom, ligesom alle de andre her, sagde Suleiman. Han hentydede til det folkemord, som terrorgruppen IS i årevis har begået mod kristne og andre minoriteter i Irak.

Evangelisten Franklin Graham, som tidligere har forsvaret Trumps asylpolitik og hans planer om at sikre USAs grænser, har nu bedt præsidenten ændre planer.
– Jeg finder det meget foruroligende, det jeg har læst om de kaldæiske kristne, der er blevet pågrebet af ICE med henblik på en mulig hjemsendelse. Jeg vil opfordre præsidenten til at lade nogen undersøge sagerne grundigt, skrev Franklin Graham på Facebook sidste fredag.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg kan forstå en politik, hvor man vil deportere mennesker, som opholder sig illegalt her og som har brudt loven. Jeg kender ikke alle detaljerne, men jeg vil opfordre vores præsident til at tænke alvorligt over den trussel, der er mod kristnes liv i lande som Irak, tilføjer han.

Forræderi

Advokat Wisam Naoum anklager nu Trump for at have fremstillet sig selv som en ”frelser” for de irakiske kristne under valgkampen, hvor han talte om at bekæmpe IS. Men nu hvor han har regeringsmagten, fortæller hans handlinger en helt anden historie.

– Trump har i bund og grund solgt sit budskab til disse mennesker ved at sige, at han ville beskytte dem, give dem prioritet og frelse deres folk. Nu har han forrådt dem efter nogle få måneder ved magten, siger Naoum.

Også andre advokater og menneskeretsforkæmpere har protesteret mod arrestationerne.
– Disse mennesker er reelt set amerikanske borgere, de er ikke irakere. Hvis de bliver sendt tilbage til Irak, risiskerer de at dø, så enkelt er det. Mange af dem har ikke flere familiemedlemmer der.
De har ingen beskyttelse. Deres hjem er sandsynligvis også blevet ødelagt af IS, udtalte Lundon Attisha, der er talsmand for Minority Humanitarian Foun-dation.


Artiklen fortsætter efter annoncen: