Britiske kvinder aborterer tvillinger

Stadig flere britiske kvinder vælger abort ved flerfoldsgraviditet. Det gælder ikke kun ved trillinger og firlinger, men også ved tvillingegraviditeter, skriver Dagen.se.

I løbet af 2016 valgte 141 kvinder i England og Wales en såkaldt selektiv abort ved flerfoldsgraviditeter, oplyser en ny statistik fra det brittiske sundhedsministerium. Tallet svarer til en næsten 100 procent øgning i forhold til det foregående år, skriver Catholic Herald.

De fleste af de selektive aborter udføres i 12. uge, og indgrebet begrundes med, at det vil medvirke til, at resten af graviditeten forløber risikofrit. Statistikken viser også, at der aborteres flere fostre med funktionsnedsættelser. De fleste er fostre med Downs syndrom, men flere vælger også at abortere fostre med læbe-ganespalte.
Det totale antal aborter i England og Wales viser dog et lille fald fra 2015 til 2016, hvor der blev foretaget 185.596 aborter.