Delstat tillader abort i ni måneder

Guvernøren i Delaware i det nordøstlige USA, John Carney, underskrev i sidste uge en lov, som gør det muligt at abortere fostre gennem alle graviditetens ni måneder.

Fortalerne har fået loven gennemført nu, fordi de frygter, at Trump-regeringen ellers vil gribe ind overfor retten til fri abort i USA.
Abortmodstanderne har brugt næsten 100.000 dollars på kampagner mod den nye lov, og de har ikke opgivet kampen. Mange stater, inklusive Delaware, har tidligere stemt for større beskyttelse af de ufødte i form af begrænsninger af retten til fri abort, krav om forældreaccept for mindreårige og en 24-timers betænkningstid. Den nye lov tilsidesætter hensynet til fostre, som forventes at kunne overleve uden for kvindens livmoder, hvis abortlægen mener, at moderens helbred er i fare.

I andre delstater som Tennessee, Ohio, South Dakota og Georgia har man derimod valgt at sætte en 20-ugers grænse ud fra hensynet til, hvornår fostre menes at kunne føle smerte. Præsident Donald Trump har lovet at forbyde aborter efter 20 uger i hele USA, hvis Kongressen accepterer det.