Danske politikere svigter verdens forfulgte kristne

På Folkemødet 2017 stævnede interesseorganisationen Åbne Døre de danske politikere til debat om Danmarks ansvar over for verdens 215 millioner forfulgte kristne. Med til debatten var Naser Khadar (K), Christian Langballe (DF) og generalsekretær for Åbne Døre, Jørn Blohm Knudsen.

Dermed svigter man også løfterne i regeringsgrundlaget, fastslog Åbne Døre på Folkemødet.

”Vesten har svigtet de forfulgte kristne. Det er som om, at de danske politikere er bange for at ødelægge den gode stemning, når de mødes med verdens ledere, men det er vigtigt, at vi tør det, for vi kan som politikere faktisk ændre noget for den enkelte kristne.”

Det sagde Naser Khader på Folkemødet 2017 i en debat om verdens 215 mio. forfulgte kristne.
Interesseorganisationen Åbne Døre med generalsekretær Jørn Blohm Knudsen i spidsen havde stævnet Naser Khader (K) og Christian Langballe (DF) til en diskussion om Danmarks ansvar over for det ofte oversete mindretal, de forfulgte kristne.

Pligt til at hjælpe kristne

Naser Khader udtalte under debatten, at det er særligt vigtigt, at de danske politikere ikke får berøringsangst over for emnet, men at de frimodigt taler de kristnes sag på deres udlandsrejser.

Verdensranglisten tegner en stigende tendens til, at flere lande direkte og indirekte ønsker at begrænse eller eliminere kristendommen og nogle steder så stærkt, at det grænser til etnisk udrensning. Det er vigtigt, at vi ikke svigter den forfulgte kirke, men at vi som land tør bryde tabuet, der ligger i dette emne både hjemme og i udlandet.

Han blev bakket op af Christian Langballe, der tilføjede:
”Vi har som et gammelt kristent land en særlig forpligtelse overfor verdens forfulgte kristne, og jeg synes ikke, det er ok, at vi som politikere eller for den sags skyld Folkekirken undlader at tale om dette emne, fordi det er tabu.”

Verdensranglisten

Jørn Blohm Knudsen fortalte om den farlige nationalisme, som fører til stigende forfølgelse af kristne i flere lande udenfor Mellemøsten som fx Indien.
Åbne Døre er en del af den internationale missionsorganisation Open Doors, som hjælper forfulgte kristne i hele verden. Der ydes dels direkte nødhjælp til kristne familier dels indirekte støtte til de udsatte gennem kirker og andre lokale organisationer.
Ved hjælp af ”Verdensranglisten”, som viser hvor i verden kristne forfølges mest, forsøger Åbne Døre også at påvirke politikere verden over til at sætte de forfulgte kristne på dagsordenen.

Regeringsgrundlaget

Regeringsgrundlagets prioritering af forfulgte kristne forties, understregede Jørn Blohm Knudsen. Regeringen skrev i Marienborgaftalen 2016, at man ønsker at have kristne mindretals situation for øje. Men det ser ikke ud til, at regeringen prøver at leve op til denne prioritering.

Åbne Døres generalsekretær afsluttede debatten på Folkemødet med at forklare, at regeringens fokus på verdens kristne mindretal er mere relevant i dag end nogensinde før.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Verdensranglisten tegner en stigende tendens til, at flere lande direkte og indirekte ønsker at begrænse eller eliminere kristendommen og nogle steder så stærkt, at det grænser til etnisk udrensning. Det er vigtigt, at vi ikke svigter den forfulgte kirke, men at vi som land tør bryde tabuet, der ligger i dette emne både hjemme og i udlandet”, sagde Jørn Blohm Knudsen.

Naser Khader og Christian Langballe lovede under debatten, at de fremadrettet vil have mere fokus på de forfulgte kristne rundt om i verden – både i deres politiske virke i Danmark og i udlandet.