DR lukker ’Mennesker og Tro’

P1 programmet ’Mennesker og Tro’ skal lukkes ved årsskiftet. Også ’Religionsrapport’ og ’Eksistens’ er blevet lukket i løbet af 2017. Men der kommer en erstatning, lover DR.

I den situation, hvor vi måtte lukke et tros-program, kommer der et nyt tros-program, der vil appellere til P1s lyttere. Vores mål er at styrke området”, forsikrer P1’s kanalchef Thomas Buch-Andersen overfor KLF, Kirke og Medier.

De to allerede lukkede programmer er blevet erstattet af programmerne ”Tidsånd” og ”Supertanker”, som ifølge kanalchefen har mange lyttere. Men generalsekretær Mikael Arendt Laursen fra KLF finder dog udviklingen bekymrende. ”Trosstof i medierne er under pres. Det ene trosprogram efter det andet bliver lukket. Mister vi først et program, får vi det ikke igen”, lyder hans kommentar.