Kina: Kristen advokat fortæller om frygtelig tortur i fængslet

Li Heping blev sammen med 250 andre menneskeretsadvokater arresteret af den kinesiske regering i 2015. Nu fortæller han om den umenenskelige tortur, advokaterne var udsat for i fængslet.

Ifølge The Christian Post siger Bob Fu fra organisationen China Aid, at Li og andre menneskeretsadvokater blev ”tilbageholdt i iskolde celler, udsat for slag, elektrochok, holdt vågne, fik ukendt medicin og holdt lænkede i ekstreme posistioner”.

Bob Fu har på det skarpeste fordømt præsident Xi Jinpings politik: “Mr. Xi har genindført den maoistiske praksis med tv-optagelser af offentlige bekendelser og han har indført et tortursystem så forfærdeligt, at det kræver international respons.” Fu tilføjer, at ”Xi har forsøgt at flå Kinas netværk af menneskeretsadvokater i stykker, fordi han ser deres fredelige indsats for at reformere lovene som en trussel mod den nationale sikkerhed”.

En rapport fra Freedom House, der udkom i marts, anslår, at op mod 100 millioner mennesker, heriblandt mange kristne, oplever ”høj” eller ”meget høj” grad af forfølgelse i Kina.