Er kristne NGO’er ”hadgrupper”?

Hele 46 kristne organisationer, som fastholder et traditionelt ægteskabssyn, har været omtalt som hadgrupper på GuideStars oversigt over velgørende organisationer.

ChristianityToday oplyser, at NGO’erne er blevet stemplet af Southern Poverty Law Center (SPLC) – og GuideStar har blindt fulgt SPLCs opfordring.

Blandt de kristne NGO’er, der havnede i samme kategori som fx Ku Klux Klan, er Alliance Defending Freedom, Liberty Counsel, Family Research Council og American Family Association.
Nu har GuideStar dog fjernet de kristne NGO’er fra ’hadlisten’ og lover fremover at se mere kritisk på SPLCs anbefalinger.

– SPCL har ingen bemyndigelse til at afgøre den slags. Det er heller ikke en statslig eller videnskabelig organisation med faste kriterier. SPCL er bare en ’progressiv’ politisk organisation, som før med succes har kæmpet mod neonazister og andre voldelige grupper.

Nu prøver de så at bruge samme taktik i forhold til immigration og seksuelle minoriteter, forklarer en talsmand for GuideStar.