MF eller Uni?

Af Daniel Martin Lanting

Hvis man går og overvejer to muligheder og snakker med en hel masse mennesker om, “hvad er nu klogest at vælge?”, og “hvad giver mest mening?” og samtidig er så dårlig til at tage valg, at man kan stå i en is-butik i 15 minutter, før man har valgt en is, så har man et problem!

Skal jeg vælge det sikre teologistudie – både for troen og for mit sociale liv, nemlig Menighedsfakultetet? (MF), eller skal jeg vælge den uddannelse, der er “farlig” for troen, men også med muligheden for at fortælle de fremtidige præster om Jesus – og samtidig få SU – nemlig universitetet? Det valg har jeg nu stået overfor de sidste 4 måneder.

Min kæreste Karen, der i starten lyttede meget tålmodigt med på mit problem og prøvede at hjælpe mig til at finde en løsning, er begyndt at himle med øjnene, når jeg den ene dag siger “Det bliver MF – det er jeg sikker på” og så den næste dag vender som på en tallerken og siger “Men Uni lyder altså også spændende!”

Det hele bliver ikke nemmere af, at jeg har snakket med så mange mennesker om, hvad jeg skal vælge. Nogen kunne finde på at sige noget i stil med: “MF, det er bare det bedste! Der bliver du den bedste teolog, og der er du også ’sikker’!” Andre ville sige: “Uni, det er altså spændende! Og det tror jeg også kunne være rigtig godt! Der er brug for troende mennesker, der læser teologi på universitetet!”

Jeg rendte fra den ene til den anden, imens jeg svingede frem og tilbage som et pendul mellem de to muligheder. Men hvad er så helt præcist mine grunde til at overveje begge dele? MF er et fantastisk studie-sted, hvor man kan blive en fremragende teolog. Problemet er bare, at jeg synes, at det er træls – for at sige det på godt jysk- at skulle læse sammen med kristne i hele studietiden. Jeg overvejer Uni, for dér er jeg rent faktisk midt i blandt mennesker, som ikke tror på Jesus!

Uni er bare så skræmmende ukendt. Skal jeg så vælge ”osteklokken” med den “trygge og måske bedste uddannelse?” eller skal jeg vælge “den udfordrende og skræmmende uddannelse”, med mulighed for både at være vidne og få SU?

Jeg tror, jeg tager den sidste, nemlig Uni, fordi jeg har en generel oplevelse af, at ting ikke plejer at være helt så farlige som folk går og siger.
Jeg vil gerne prøve at have indflydelse på Danmarks fremtidige teologer. Og jeg glæder mig til at få SU. Men jeg er nødt til at bestemme mig før ansøgningsfristen den 5. juli…