96 unge på konfirmandkursus på Solgården

Silas Soppeland fra Videbæk (tv.) og Jakob Sonne Mortensen fra Viborg (th.) har det godt med at være 14 dage på lejr – helt uden forældre.

Næsten 100 teenagere bruger de første to uger af deres sommerferie på bl.a. bibelundervisning på Efterskolen Solgården. Kurset indeholder også mange aktiviteter og er en forsmag på efterskolelivet.

96 unge konfirmander fra hele landet har trodset sol, sommer og hang til ferie og er taget på konfirmandkursus på Efterskolen Solgården i Tarm. Ferien er blevet udskiftet med et 2 ugers kursus fyldt med bibelundervisning, masser af aktiviteter og nye venskaber!

Tidligt op midt i ferien

– Klokken ringer allerede klokken kl. 7, og inden længe er dagen i gang. Der er ikke tid til at sove længe på KK, som de unge kalder de to ugers konfirmandkursus, for der er program på lige fra morgen til aften, når man er på konfirmandkursus, fortæller Jakob Sonne Mortensen, der har valgt at bruge sin sommerferie på Efterskolen Solgården. For Jakob har det været fedt, at der har været program på dagen lang: ”Jeg ville gerne opleve efterskolelivet og få en masse nye venner. Men det har nu også været super godt med de forskellige undervisningsting, vi har mødt”, fortæller

Jakob, der kommer fra Viborg. Han og hans nye ven, Silas Soppeland fra Videbæk, er enige om, at det er super at være væk hjemmefra i 14 dage uden far og mor – ”Det er bare for fedt”, siger Silas Soppeland.

Bibelen bliver støvet af

Elisabeth Kjøller fra Randers er meget begejstret for undervisningen:
– I undervisningen lærer vi en masse fra Bibelen, og jeg har allerede fået svar på nogle af de spørgsmål, som jeg har til livet, fortæller Elisabeth, og hendes værelseskammerat, Clara Kjær Jensen fra Tarm, supplerer:
– Jeg har glædet mig meget til KK og håber at få en masse nye venner og så at høre mere om kristendommen og det at leve som kristen.

Sjov og ballade

For de to piger gælder det, at de har glædet sig enormt meget til ugerne, og de synes, at der allerede er sket mange fede ting.
– Lederne har virkelig forsøgt at gøre det spændende, og jeg har fået meget ud af det, fortæller Clara Kjær Jensen.
– I går havde vi koncert med en sanger, der også kunne trylle, det var virkelig fedt, og i eftermiddag skal vi til Baboon City i Herning, hvor vi skal lave en hel masse sjovt, fortæller Clara.

Fællesskab og nye venner

For mange af de 96 deltagere har udsigten til at få nye venner, et fedt fællesskab og en masse bibelundervisning fået dem til at tage med på konfirmandkurset.

– Jeg har allerede lært en del nye at kende, og jeg håber at komme til at lære endnu flere at kende, fortæller Silas Soppeland.
– Vi har masser af valgfag og sjove aktiviteter om eftermiddagen, hvor jeg spiller badminton og kører gocart, siger Jakob Sonne Mortensen. Det er altså ikke kun bibelhistorier og troslære, der er på programmet, men også mange andre efterskolevalgfag, som de 96 unge kan prøve kræfter med.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Elisabeth Kjøller fra Randers (th.) og Clara Kjær Jensen (tv.) fra Tarm er begejstrede for undervisningen på lejren.
Forsmag på efterskolelivet

Alle fire unge er enige om, at det at være på KK er lidt en forsmag på efterskolelivet, og alle fire glæder sig til en dag at komme på efterskole.

– Jeg glæder mig til at komme på efterskole, så det er oplagt at prøve det af i 14 dage. Jeg synes, det er nice, at jeg allerede har lært så mange nye at kende, fortæller Elisabeth Kjøller.
– Selvom vi står op kl. 7.00 og der sker en hel masse gennem dagen, så ligger vi alligevel og hyggesnakker på værelset om aftenen, det er bare rigtig dejligt, fortæller en glad Clara Kjær Jensen, der synes, det er rigtig fint, at der er god tid, til kurset slutter.

Kurset slutter med to konfirmationer

Lørdag d. 8/7 slutter kurset med en festlig gudstjeneste på Efterskolen Solgården i Tarm, hvor to af de unge skal konfirmeres. Det bliver en festlig dag, som slutter af med festmiddag for forældrene til de knap 100 kursister på Efterskolen Solgården lørdag middag. Men inden da kommer der til at ske en hel masse, som helt sikkert giver mange af de unge viden om både den kristne tro og efterskolelivet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Fakta
• Konfirmandkurset er et tilbud til unge i 7. klasse om 2 ugers undervisning i bibelske spørgsmål samt troslære
• Det er muligt at blive konfirmeret på kurset
• Det er en forsmag på efterskolelivet, og der er masser af aktiviteter under kurset.
• I år afholdes kurset også på Frøstuphave Efterskole, Hedemølle Efterskole og Skrødstrup Efterskole.
• I alt deltager ca. 320 elever på de fire konfirmandkurser.

 

 

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: