Et ordløst mesterværk

Lowercase Noises er et projekt fra solokunstner Andy Othling. Hvis du ikke har hørt om hverken bandet eller manden før, så er du ikke alene. Dette album er det første indtryk, som jeg selv har fået af Andy som musiker, og hvilket indtryk!

Andy beskriver sig selv som værende en musiker, hvis mål er ”At spille guitar så langsomt som muligt”. Det er nok lige præcis det indtryk, som mange vil få af dette album, hvis man forventer, at det bare minder en smule om det, man er vant til at lytte til. Der er ingen lyrik på dette album, ingen ord overhovedet, og musikken bevæger sig meget langsomt og omgivende igennem hele albummet.

Andy siger selv, at hans mål var at skabe et album, der handler om at miste og at savne. Titlen ”The Swiss Illness” refererer til, da Schweiziske læger i gamle dage forsøgte at finde en medicinsk diagnose for den følelse, vi i dag vil beskrive som enten hjemve eller en anden form for stærk nostalgi.

Jeg havde selv lidt svært ved at se, hvordan dette album kunne have noget med Gud eller tro at gøre, selvom det er udgivet på et kristent pladeselskab. Hvordan skal man få disse budskaber igennem, uden ord? Men det var en komplet unødvendig bekymring at have.

Jeg er ikke sikker på, hvordan Andy gør det, men det er efter min mening helt vildt, hvordan han kan frembringe alle disse følelser igennem kun musik. Klaver og guitar er mikset perfekt til at skabe et lydlandskab, som er en smule dystert, men samtidigt opløftende, og som lægger op til refleksion.

Det er vigtigt, at vi husker på de ting, vi har mistet, selvom det kan gøre os triste, så er det de ting, som Gud har brugt til at gøre os til den, vi er i dag. Når vi så har sørget over det tabte, lærer vi også at sætte pris på og være taknemmelige for det, som vi har fået skænket i dag.
Joey Lønsmann Jensen