Norge anbefaler nydøbt afghansk asylansøger at blive muslim igen

Udlændingenævnet betvivler en 27-årig asylanssøgers konvertering og mener, at han trygt kan vende tilbage til Afghanistan, hvis bare han bliver muslim igen. Manden blev døbt i januar i år.

Det skriver avisen Norge idag.
Udlændingenævnet (UNE) mente, at manden ifølge islamisk sharia-lov har muligheden for at frasige sig konverteringen og vende tilbage til islam. Gør han det, vil han ikke blive forfulgt. Derfor kan han trygt sendes tilbage til Afghanistan, argumenterede UNE. Mens manden selv sat fængslet på Trandum, har hans hustru og to små børn boet i kirkeasyl et andet sted i Norge.
Den 12. maj var sagen for retten, og familien har foreløbig fået medhold, oplyser familien pastor Frank Håvik, fra menigheden Nytt Liv Sunnhordland. Retten erklærede, at der ikke var reel grund til at betvivle ægtheden af afghanerens konvertering. UNE har fået forbud mod at hjemsende familien – i første omgang indtil Tingretten har afsagt dom om gyldigheden af beslutningerne.