Kristen egypter fik arabisk pris

Mama Maggie (t.h) fik en pris af sheik Mohammed Bin Rashed for sit arbejde i Kairos slum. Foto: Stefanusalliansen.

Mama Maggie er en af fem prisvindere og den eneste kristne modtager af næsten 2, 3 millioner kroner fra herskeren af Dubai.

Prisen ”Arab Hope Maker” blev uddelt af sheik Mohammed Bin Rashed den 19. maj. Sheiken er statsminister og vicepræsident i Forenede Arabiske Emirater samt hersker af Dubai.
– Vi takker Gud for denne anerkendelse. Dette er det første initiativ for at værdsætte positive handlinger på bredt niveau i den arabiske verden, lyder det fra Mama Maggies stab i Kairo ifølge Stefanusalliansen, som er Mama Maggies partner.

Mama Maggie har i 27 år hjulpet mennesker i Kairos slumkvarterer. Hun var en af de 65.000 nominerede kandidater til prisen.Sheik M. Bin Rashed lancerede ”Arab Hope Maker” i februar for at anerkende ”enkeltpersoner og institutioner i tjeneste for samfundet og i humanitært arbejde” i hele den arabiske verden.
Den norske præst Eyvind Skeie, som har skrevet en bog om Mama Maggie og har fulgt hendes arbejde gennem 15 år, glæder sig meget over anerkendelsen.
– Muslimske ledere får øjnene op for den indsats, Mama Maggie gør i det egyptiske samfund, siger Skeie til Stefanusalliansen.

Mama Maggie har tidligere været foreslået som kandidat til Nobels fredspris. Hun har blandt andet åbnet to store skoler for både kristne og muslimske elever. Skolerne er offentligt godkendte, selv om de har en kristen profil.

Skeie fortæller, at Mama Maggie tidligere har fået en pris af Rotary i Egypten, selv om organisationen har mange muslimske ledere.
– De ser den positive rolle, Mama Maggie spiller i den arabiske verden. Hun står fast i sin kristne traditionen, men optræder respektfuldt i samfundet. Det bliver værdsat, siger Eivind Skeie.
KPK/Bodil