Oslo: Blå Kors åbner hus for børn

Det norske kronprinsepar stod for den officielle åbning af Barnas Stasjon i Oslo. Foto: Markus Plementas, KPK

Kronprinseparret kastede glans over festen, da Blå Kors officielt åbnede ’Barnas Stasjon’ i Oslo.

– Gennem Barnas Stasjon skal vi give et tilbud til familier, som er i sårbare livssituationer. Ofte er det i sammenhæng med alkoholmisbrug, psykisk sygdom og fattigdom, siger Hanne Pedersen, som er leder ved Blå Kors Barnas Stasjon i Oslo.

Blå Kors har allerede en Barnas Stasjon i Fredrikstad, Trondheim, Kristiansand, Hamar og Lier i Drammen.
– Familierne her går til samtaler, i grupper eller benytter sig af de mødepladser, vi har. Det handler om at dele et måltid omkring et bord, kunne have en gave med til en børnefødselsdag, tage på ferie, have en god samtalepartner, lære folk at kende og bygge netværk, så børnene har nogen at lege med, siger Hanne Pedersen.
Alle tilbuddene er gratis for brugerne og kræver ingen diagnose eller henvisning.
KPK