Pakistan: ’To kinesere dræbt af IS var kristne prædikanter’

Pakistans indenrigsminister har bekræftet, at de to kinesiske statsborgere, som blev kidnappet og dræbt af terrorister fra Islamisk Stat i maj, var kristne prædikanter.

Den 24-årige Lee Zingyang og den 26-årige Meng Lisi var medlemmer af en mindre kristen missionsorganisation med en koreansk leder. De opholdt sig i Baluchistan-provinsen, hvor de ifølge deres visa skulle lære Urdu, men i virkeligheden fungerede som prædikanter. Det fik lokale muslimer til at klage, oplyser Reuters.

IS har i år udført en række terrorangreb i Pakistan, hvor terrorgruppen prøver at få mere fodfæste.

Pakistans indenrigsministerium vil nu holde strengere kontrol med visareglerne overfor kinesiske borgere. Det er samtidig i overensstemmelse med landets blasfemilovgivning, som hovedsageligt bruges mod kristne. Pakistan er nr. 4 på Åbne Døres liste over lande, hvor kristne forfølges mest.

Islamisk Stat har tidligere dræbt en kinesisk statsborger i Syrien. Den 50-årige Fang Jinghui blev holdt fanget i flere måneder, før IS dræbte ham i 2015.