Lokal kirke fordeler hjælp efter branden i London

Meget hurtigt efter den voldsomme brand i Kensington søgte folk til den lokale kirke. Mange lokale kom med gaver i form af tøj, mad og drikke. Og kirkens folk havde travlt med at bede for mennesker og give dem lidt nyt håb, fortæller biskop Graham Tomlin.

Naboerne kommer med mad og tæpper, og kirkens folk yder sjælesorg, fortæller biskoppen.

– Jeg åbnede kirkedøren klokken halv tre om morgenen, og i løbet af få minutter begyndte naboerne at komme med forsyninger, så bordene er overfyldte. Responsen er helt overvældende, fortæller den lokale præst, rev. Alan Everett.

Den anglikanske St. Clements Church ligger kun fire minutters gang fra det udbrændte højhus i det vestlige London, hvor mindst 79 har mistet livet. Kirken står centralt i hjælpearbejdejdet og har huset over 100 husvilde i forbindelse med den voldsomme brand sidste onsdag.

Kirken har været fordelingscentral for de store mængder mad, tæpper, tøj, toiletartikler og penge, som folk har doneret. Branden startede om natten, og den spredte sig så lynhurtigt, at det var et spørgsmål om liv eller død. Beboerne havde ikke tid til at redde nogen af deres ejendele, og mange løb væk kun iført deres nattøj.

Også Frelsens Hær har siden branden sørget for mad og drikke til husvilde og redningsarbejdere, og kirken St. John i Notting Hill har opstillet senge, skaffet mad og indrettet legeplads for børnene. Der kommer også hjælp via sikh-templet, skriver Religion Today.

Kirken nyder tillid

– St. Clements kirke er kendt for sit sociale arbejde, så folk fra alle trosretninger har tillid til os. Og når folk spørger, hvor Gud er i denne tragedie, så vil jeg sige, at Gud er nær i de hænder, der rækker ud med hjælp, siger rev. Alan.

Hans kollega, rev. Mark O’Donoghue, fortæller om et travlt døgn siden branden:
– Jeg har siddet her hele tiden for at lytte til mennesker, som desperat søger efter venner og familiemedlemmer. Det er en kirke, som viser Kristus gennem omsorg og næstekærlighed, siger han.
Også nabopræsten rev. James Heard har haft travlt: ”Jeg var her det meste af dagen i går. Folk kommer ind her og er alt for chokerede til at tale”, siger han.

Flere steder omkring kirken er der afmærkede områder, hvor folk kan bede og tale med en præst. St. Clements Church har også sin egen registrering af savnede. Mange af de savnede kommer fra lande som Marokko, Fillippinerne, Østeuropa, Etiopien, Eritrea og Somalia.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Stor hjælpsomhed

Ærkebiskoppen af Canterbury, Justin Welby, har kaldt mængden af nødhjælp et ”utroligt syn”. Den lokale biskop, Graham Tomlin, fortæller, at det er vigtigt, at præsterne er synlige.
– Det er vigtigt at åbne kirkens døre og vore kirker og give al den hjælp, vi overhovedet kan. Denne kirke er meget vigtig for de lokale, og her hos os har vi nu familier, som ængsteligt venter på at høre nyt om deres pårørende.

Der er en etiopisk familie her, som ikke kan finde deres fireårige søn. Vores lokale fillippinske præst er også meget involveret, for der er flere fillippinere blandt de savnede fra højhuset, fortæller Graham Tomlin.

Redningsfolk og kirker med i front

– Vore lokale kirker har gjort en fantastisk indsats ved at åbne deres hjerter og hjem og bygninger for de lokale beboere. Det er en overvældende hurtig insats. Men når der sker en tragedie, kan man være sikker på to ting: Redningsfolk vil risikere liv og lemmer – og den lokale kirke vil være lige i hælene på dem, skriver Andy Walton i Christian Today.


Artiklen fortsætter efter annoncen: