Missionærfamilie tæt på skuddrama

-Angrebet var ikke rettet mod missionsarbejdet, siger NLMs talsmand Espen Ottosen.

En norsk missionærfamilie med fire små børn var tæt på dramaet, da bevæbnede mænd angreb et feriecenter udenfor Malis hovedstad Bamako sidste søndag.

Anita og Sveinn Einar Zimsen og deres børn, som alle er under 10 år, opholdt sig på feriecenteret, da det blev angrebet. Det bekræfter Espen Ottosen fra Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) overfor KPK.

– Alle var på feriecenteret og de blev der, til angrebet var overstået. De blev derefter evakueret til en FN-lejr, hvor de har sovet og fået opfølgning, siger han.
Der gik dog flere timer, før familien kom i sikkerhed.

Ottosen oplyser, at NLM nu sender sit eget team afsted for at mødes med missionærerne og sikre god opfølgning. Mali-missionærerne skal dog rejse til Abidjan på Elfenbenskysten for at mødes med teamet fra Norge.
Ottosen kan endnu ikke sige, om man vil anbefale selskabets fem voksne missionærer at rejse hjem eller blive i Mali. NLMs missionærer har dog hidtil boet i forholdsvis rolige områder.

Angribere dræbt

Maliske tropper og soldater fra Frankrigs antiterror-korps kom til undsætning, da angrebet startede mod det luksuriøse Le Campement Kangaba-center, som besøges af mange udlændinge.
Ifølge Malis statslige nyhedsmedie blev 36 gæster reddet, mens 14 personer, både maliere og udlændinge, blev såret. Sikkerhedsminister Salif Traore oplyste søndag, at mindst fire af angriberne blev dræbt af sikkerhedsstyrkerne.

Mistænker terrorister

Ingen har endnu taget ansvaret for angrebet, oplyser Al Jazeera.
Den amerikanske ambassade i Bamako havde tidligere på måneden advaret om en mulig øget terrortrussel mod vestlige organisationer, kirker og andre steder, hvor vesterlændinge opholder sig.
I november 2015 tog bevæbnede mænd gæster og personale på luksushotellet Radisson Blu i Bamako som gisler. Mindst 20 personer, inklusive 14 udlændinge, døde under angrebet, som en Al-Qaeda-gruppe tog skylden for.

Missionsselskabet NMS oplyser på Facebook, at alle deres norske Mali-missionærer for tiden er i Norge. Også direktøren for Normisjons arbejde i Mali, Therese Glendrange, var hjemme i Norge, da angrebet fandt sted.
KPK/Bodil