Dronning Elizabeth hædrer musiker for moderne salmer

Dronning Elizabeth har givet en orden til den britiske musiker Keith Getty, som skriver moderne salmer sammen med Stuart Townend (længst til højre).

Keith Getty, som bor i USA og bl.a. er kendt for hymnen ”In Christ Alone,” (Alene Kristus er mit håb), har som den første moderne kirkemusiker i verden modtaget ordenen ”Officer of the Order of the British Empire” for sit arbejde.

– Denne orden gives til kunstnere, forskere, velgørende organisationer og offentlige tjenestemænd, så det er en stor overraskelse og en stor ære, siger Keith Getty ifølge Christian Post.com. Keith og hustruen Kristyn er lovsangsledere, og Keith har sammen med Stuart Townend skrevet over 60 moderne salmer, som synges meget i engelsktalende lande. Flere af disse salmer er oversat til dansk.

– Jeg fik et chok, da jeg blev ringet op. Som brite, der bor i USA, er det en ufattelig gave at få så langt hjemmefra, især i forhold til ordenens lange historie og arven fra dem, der tidligere har fået den. Det er fantastisk at se salmeskrivningen blive æret på denne måde. Jeg er meget taknemlig overfor Hendes Majestæt Dronningen, udtalte Keith Getty efter at have hørt om nyheden fra England.

Getty Music samlede sidste år over 1.1 million mennesker til salmesang i over 5.400 kirker i 100 lande verden over.
Keith og Kristyn Getty bor sammen med deres tre yngste døtre i Nashville, Tennessee.