Muslimer beskytter kristne mod islamistisk terror i Kenya

Formodede Al-Shabaab militser brød ind på en skole i det nordøstlige Kenya den 31. maj, hvor de skød og dræbte en kristen lærer, mens han underviste de yngste elever. En anden kristen lærer blev beskyttet af en muslim, hvorpå de begge blev kidnappet.

Elly Oloo Ojiema blev skudt i Fafi Primary School i byen Fafi, som ligger omkring 100 kilometers fra Garissa, oplyser vidner.
Terroristerne kidnappede en anden kristen lærer, Joseph Kamau, sammen med en muslimsk lærer, der prøvede at beskytte ham. Muslimen erklærede, at han ville dø sammen med sin kristne kollega, oplyser en somalisk muslim, som ønsker at være anonym.

– Al- Shabaab-folkene blev vrede og sagde til læreren: ”Vi vil give dig en lærestreg for at beskytte de vantro”. Så tog de dem begge to med til et ukendt sted, fortæller læreren til Morning Star News.
Ojiema var medlem af adventistkirken. Kamau er med i Østafrikas presbyterianske kirke (PCEA).
Før bortførelsen af Kamau havde islamisterne slået nogle af skolens muslimer med somalisk baggrund, fordi de har givet husly til kenyanske kristne. ”Vi advarer jer om, at vi ikke vil tage det let, at I giver husly til disse vantro”, sagde en af angriberne.

Frygten vokser hos de kristne i Garissa, som adskillige gange har været udsat for terror fra guerillaer, der kæmper mod regeringen i Somalia. Præster i Garissa har på et møde den 2. juni bedt Kenyas regering sørge for bedre sikkerhed, og der er nu sendt ekstra sikkerhedspersonale til området for at hindre flere angreb fra Al-Shabaab.