5987 til SommerOases første lejr ved Horsens

Den kristne festival, SommerOase sluttede i lørdags efter en vellykket og indholdsrig uge ved Bygholm Landbrugsskole- og Kursuscenter i Horsens.

De nye omgivelser blev taget godt imod og flere deltagere gav udtryk for, at det var et rigtig godt sted at være.
”Det er større og en opgradering i forhold til vi er vant til,” sagde en deltager, ”men også overskueligt og rigtig godt organiseret.”

Mennesker mødes på gæstedagen – Her er det Bent Christiansen fra Apostolsk Kirke, der møder tidl. sognepræst Jens Fischer Nielsen, Kvaglund, og Torben Mathiesen fra Ordet & Israel.

Der var i alt 5987 deltagere, hvoraf de 3445 boede på pladsen eller på værelser hele ugen, og det er en lille stigning i forhold til det sidste år i Odder.
– Så vi er rigtig godt tilfredse, sagt på jysk, og føler os godt modtaget på Bygholm og i Horsens, siger generalsekretær Karsten Bach. ”Vi glæder os til de kommende år. Det har på alle måder været en vellykket uge, hvor det treårige reformationstema blev videreført, i år med fokus på genlæsning af Bibelen.”

SommerOase er en uges kristen festival med en lang række aktiviteter, hvor mennesker fra hele landet samles om fællesskab med Gud og mennesker.
SommerOase arrangeres af DanskOase og Børne- og UngdomsOase, der er kirkelige netværksorganisationer med samme trosgrundlag som folkekirken.

Karen Gonge Hansen, Silkeborg.

På camping med tre små børn

– Jeg er her hele ugen. Jeg har tre børn med: Andreas på 6 år, Elisabeth på 3 år og Agnes på otte måneder.

– Hvorfor er du taget på SommerOase?
– Det er fordi, det er det, mine børn helst vil i sommerferien. Vi har været med i seks år. Og hver gang, vi snakker sommerferie, bliver der spurgt til SommerOase.
Det er godt for både børn og voksne.
– Hvordan bor I?
– Vi bor her i campingvogn. Vi bor i Silkeborg Oasekirkes ”landsby” på lejren. Og vi bor sammen med vores ”klynge”. Det er den kirke, vi normalt kommer i.
– Hvad synes du specielt er godt her på SommerOase?
– Det er det med at få ”fyldt op”. Men med tre børn er det ikke så nemt at være med til det hele.
Men det at være i et trygt fællesskab, hvor vi kan dele udfordringer og glæder sammen, det betyder meget, fastslår Karen Gonge Hansen.

Maria og Jonas Serner Pedersen, Hjerm ved Holstebro.

Præstepar på besøg

– Vi er her kun på gæstedagen. Vi er her for at sige hej til en masse dejlige mennesker, vi kender, og opleve stemningen, svarer Maria.

Jonas supplerer:
– Det er fordi vi véd, at det her er et sted, hvor Gud er tilstede, og hvor kirkefolket er.
Vi føler os hjemme i Dansk Oase og har gjort det hele vores liv. Det er her, vi hører til.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Har du været med på andre Oase-lejre?
– Jeg er vokset op i Oase! Mest på Sjælland, men også i Jylland, hvor jeg nu har boet i ti år.
Jeg elsker bare kirken i det hele taget og glæder mig over, hvad Gud gør rundt omkring.

– Hvad laver I til daglig?
– Vi er præstepar i Hjerm, og det ved jeg ikke helt, hvor er, som jeg plejer at sige, men vi sætter GPS’en til, og så finder vi hjem.
Men det er ikke så langt fra Holstebro og Struer.
Der har vi nu været i 5 år. Forud var jeg præst i Kolding Valgmenighed i 5 år.

Maria arbejder desuden som rejsekoordinator og mødeholder i organisationen Åbne Døre, som har fokus på forfulgte kristne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Lone Hørlyck, Vamdrup.

Nedbrød fordomme

– Jeg er hele ugen for første gang – sammen med mine tre piger. Men det er kun den yngste, der sover i samme telt som mig, siger Lone Hørlyck.

– Min ældste datter på 23 år er med i staben. Og så er der en på 19, Emma, som spiller i lovsangsband, og så er der Didde på 15 år, der glæder sig til at komme på Rudehøj Efterskole sammen med vennerne.

– Kommer du fra en af valgmenighederne?
– Nej, fra en almindelig sogne-menighed i Vamdrup, hvor Jens Henrik Kristiansen er præst.
Jeg tænkte først, om jeg mon passede ind her, når det ikke var naturligt for mig at stå med armene i vejret under lovsangen, osv.
Men talerne har netop lagt vægt på, at vi skal finde ud af, hvordan det er naturligt for os at være kristne. Og mærke efter hjertet. Og så er det godt nok.
Mange kommer her ikke, fordi de har fordomme. Det havde jeg også. Og det har været rigtigt sundt for os som familie, at vores datter er blevet en del af det. Det har nedbrudt mange fordomme – både om Oase og andre kirker. Jeg har fået øjnene op for, at vi lige skal lære det at kende, før vi kan udtale os.

– Hvad synes du ellers om at være på SommerOase?
– Jeg synes, det er dejligt. Folk er utroligt søde og smilende her. Der er mange, der gerne vil snakke, selv om man ikke kender dem i forvejen.
Så jeg er blevet taget godt imod, men jeg synes stadig det kunne have været godt at have en anden voksen at følges med, så man kunne snakke om det, når man kom ned i teltet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Er der nogen af talerne, du synes var særligt gode?
– Jeg kunne rigtigt godt lide Aaron Keyes fra Atlanta, Ruth Cilwik – og så har jeg lige hørt Trevor Galvin om Guds faderhjerte.
Det er nok de tre bedste.

Læs mere om SommerOase på www.sommeroase.dk