Diakon skal lede KFUMs Soldaterhjem i Varde

1. August overtager 33-årige Anders Damgaard Kjeldsen fra Silkeborg ledelsen af KFUMs Soldaterhjem i Varde.

Anders er uddannet Diakon/socialpædagog og ser frem til at bruge denne baggrund i blandt andet veteranarbejdet. KFUMs Soldaterhjem i Varde har syv rekreationsboliger til veteraner. ”Det er et retrætested, hvor vi kan hjælpe og støtte veteraner til at få behandling”, forklarer den kommende leder, der er opvokset i Tofterup vest for Varde.

Anders har tidligere været fodboldtræner og fodbolddommer, og han ser ledelsen af KFUMs Soldaterhjem som det ”at skabe et hold, der skal præstere”. Han har tidligere arbejdet på Soldaterhjem i Skive og Oksbøl, og oplevet, hvordan soldaterne bruger KFUM som deres reservehjem, hvor de ofte vil snakke med personalet også om eksistentielle ting.

Aftensang og andagt er en fast tradition på KFUMs Soldaterhjem, og her vil Anders lægge vægt på at dette bliver introducerende til den kristne tro i et hverdagssprog.

Anders er gift med Hannah og sammen har de børnene Miriam på 3½ år og Benjamin på 14 måneder. Først i september flytter hele familien til Varde. Alle interesserede er indbudt til velkomstreception på soldaterhjemmet i Varde fredag den 15. september om eftermiddagen.