Moses Hansen er ude af Pottemagerens Hus

Efter at det er kommet frem, at Moses Hansen gennem et stykke tid haft et seksuelt forhold til en yngre kvinde ved siden af sit ægteskab, har bestyrelsen truffet den beslutning, at han ikke længere er en del af bestyrelsen og heller kan lede retrætestedet Pottemagerens Hus fremover.

I en meddelelse fra bestyrelsen hedder det:

“Bestyrelsen har været samlet tirsdag den 18. juli 2017 og har enstemmigt besluttet følgende:

  • Oven på den sidste uges informationer/afsløringer omkring Moses’ utugt/utroskab, har vi bedt Moses om at udtræde af bestyrelsen fra dags dato. Endvidere fritstiller vi fremover Moses fra alle aktiviteter på Pottemagerens Hus.
  • Vi anerkender Moses’ enestående betydning for Pottemagerens Hus og kirken i vort land, og for det er vi dybt taknemmelige. Vi tror dog dette er et nødvendigt – om end trist – skridt for Moses og Pottemagerens Hus for hver især at komme videre.
  • Bestyrelsen vil i løbet af sommer/efteråret – sammen med medarbejderne – undersøge hvordan Pottemagerens Hus bedst kan komme videre, uden Moses.
  • Det kommende sommerstævne vil blive gennemført med enkelte ændringer.

De, der måtte opleve sig som ofre i denne sag, er velkommen til at kontakte Georg Berthelsen fra bestyrelsen på telefon 21 74 68 08.

 Bestyrelsen for Pottemagerens Hus.”

Georg Bertelsen er formand for bestyrelsen for Pottemagerens Hus.

Moses Hansen gik til bekendelse, efter at han var blevet afsløret. I første omgang var bestyrelsen indstillet på at bære over, men kendsgerningerne var for belastende til, at de mente at kunne lade ham fortsætte som leder.

 

Opbakning fra venner

Afskedigelsen af Moses Hansen har ikke betydet, at vennerne har forladt Pottemagerens Hus. Formanden for bestyrelsen, Georg Bertelsen, fortæller at der er omkring 50 til det sommerstævne, der gennemføres trods problemerne. Og flere er endda kommet til for at bakke op.
Pottemagerens Hus er en tidligerere gård.

Pottemageren Hus

Moses Hansen har baggrund i Apostolsk Kirke, men har i mange år kørt sin egen tjeneste gennem sin organisation Vægterne, der har ca. 850 medlemmer.
Moses og Vægterne overtog en stor ejendom udenfor Holsted Stationsby i Sydvestjylland i juni 2008 og omdannede den til et retræte- og bedecenter.
Stedet kom til at hedde Pottemagerens Hus med henvisning til Jeremias’ profeti i Bibelen om Gud, der ligesom en pottemager forsøger at forme mennesker efter sin plan.
Ejendommen består af et stuehus og en værelsesfløj på henholdsvis 270 og 363 kvadratmeter. En stor maskinhal er blevet omdannet til mødesal til stævner og kurser.
Moses har på grund af alder m.m. flere gange forsøgt at få et lederpar til at stå for stedet, så han var fri til at forkynde.
Sammen med hustruen flyttede han for 5 år siden til den lille ø Årø ud for Haderslev.
Det er nu op til bestyrelsen, hvordan bygningerne fremover skal bruges.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bibel-ord om ledere:

I 1. brev til Timoteus, kapitel 3, skriver Paulus:

Om tilsynsmænd

Hvis nogen ønsker at blive tilsynsmand, er det et vigtigt arbejde, han tragter efter. v2  En tilsynsmand skal være ulastelig, én kvindes mand, ædruelig, besindig, værdig, gæstfri, en god lærer, v3  ikke drikfældig eller voldsom, men mild, ikke stridbar og ikke glad for penge. v4  Han skal kunne styre sit eget hus godt og få sine børn til at vise lydighed, i al agtværdighed; v5  for hvordan skal han kunne tage sig af Guds menighed, hvis han ikke forstår at styre sit eget hus? v6  Han må ikke være nyomvendt, for at han ikke skal blive hovmodig og falde ind under Djævelens dom. v7  Han skal også have et godt omdømme blandt dem udenfor, for at han ikke skal komme i vanry og gå i Djævelens fælde.

Om menighedstjenere

v8  Ligeledes skal menighedstjenere være agtværdige, de skal stå ved deres ord, ikke være forfaldne til megen vin, ikke være griske. v9  De skal eje troens hemmelighed med ren samvittighed. v10  Men også de skal først prøves, derefter kan de blive menighedstjenere, hvis der ikke er noget at indvende imod dem. v11  Drejer det sig om kvinder, skal de ligeledes være agtværdige, ikke sladderagtige, men ædruelige, tro i alt. v12  En menighedstjener skal være én kvindes mand og skal kunne styre børn og hus godt. v13  For de, der har passet deres tjeneste godt, opnår godt omdømme og stor frimodighed i troen på Kristus Jesus. (Autoriseret oversættelse.)


Artiklen fortsætter efter annoncen:Afhold jer fra utugt

I 1. Tessaloniker brev 4 skriver Paulus:

v2  I ved jo, hvilke påbud vi gav jer ved Herren Jesus. v3  For dette er Guds vilje, at I skal helliges, så I afholder jer fra utugt, v4  sørger for hver især at have jeres hustru i hellighed og ære v5  og ikke i sanseligt begær som hedningerne, der ikke kender Gud,  v6  og så I ikke foruretter eller udbytter jeres broder i forretning. For Herren straffer al den slags, som vi også tidligere har sagt til jer og har forsikret jer om, v7  og Gud kaldte os ikke til urenhed, men til hellighed. v8  Derfor, hvis nogen forkaster dette, er det ikke et menneske, han forkaster, men Gud, som giver jer sin hellige ånd.  (Autoriseret oversættelse.)

Ældre artikler:

Anmeldelse af bogen om Moses Hansen
Interview med forfatter til biografi om Moses Hansen.