Reformations-pilsnere skader Folkekirken

Debatindlæg af Henning Sørensen
Irisvej 17, 8500 Grenå.

I år er det 500 år siden, Luther indledte Reformationen i Wittenberg i Østtyskland, hvor nu knap 20 % af befolkningen er medlemmer af den lutherske kirke. I Danmark er ca. 77 % af befolkningen medlemmer af vores lutherske folkekirke. Et tal, der falder med ca. 1 % årligt. Med risiko for ekstra fald efter at de kirkelige myndigheder i Viborg og Aalborg stift har ladet fremstille Reformationspilsnere. Tilmed med en højere alkoholprocent end almindelig pilsner.
To af Viborgbispen Henrik Stubkjærs forgængere i bispestolen var ivrige medlemmer af Blå Kors, som indtil 2001 var en afholdsforening. Men nu spænder deres efterfølger Folkekirken for drikkeskikkenes vogn. I Aalborg Stift var biskop og salmedigter Christian Ludvigs (1877-1930) hele sit voksenliv medlem af Danmarks Afholdsforening. Jeg vil foreslå Aalborg Stift at stoppe produktionen af Reformationspilsnere og i stedet producere Chr. Ludvigs sodavand.