Balkanmissionen inviterer til ’Rumænsk sangaften’

En rumænsk sangaften byder både på blandet kor og mandskor foruden fællessang på dansk og engelsk.

Dansk Balkan Mission støtter kirken og arbejdet blandt romaer i Rumænien.

Der er fri entré, når Dansk Balkan Mission inviterer til Rumænsk sangaften i seks jyske kirker fra 1.- 6. september.

En rumænsk sangaften byder på fællessang, korsang og mandskor på dansk, rumænsk og engelsk ledsaget af violin- og klavermusik.

I aftenens løb vil DBM orientere om arbejdet i Rumænien, hvor man dels støtter den rumænske kirke med undervisning og humanitær hjælp og dels hjælper i flere roma-landsbyer.

Den 1. september er der koncert i Grindsted Kirke. Den 2/9 og den 3/9 vil koret besøge de rumænske menigheder Biserica Sønderborg og Biserica Herning. Den 4. september besøger koret Tyrstrup Kirke, den 5. september er der koncert i Rise Kirke i Rødekro og endelig den 6. september er der koncert i Gram Kirke. Alle koncerterne er arrangeret af Dansk Balkan Mission.

25 års Balkanmission

I maj i år kunne DBM fejre 25 års jubilæum sammen med 100 deltagere i Gram menighedshus. Ligesom ved missionens start var det Ingolf Henoch Pedersen, som prædikede. Denne gang var teksten Saligprisningerne, som samtidig blev brugt til at belyse DBMs virke gennem årene.

DBM har flere projekter blandt romaerne, hvor de holder børnelejre, sikrer rent drikkevand mm. Samtidig udgiver missionsselskabet kristen litteratur på flere sprog. Tidl. højskoleforstander Hans Erik Nissens bog ”Et er nødvendigt” er oversat til engelsk, rumænsk og spansk. Luthers lille katekismus er udgivet på rumænsk – og udkommer 1. september på arabisk, mens tre minibøger med bibelord er udgivet på ukrainsk, ungarsk, dansk og farsi.