Kristne briter føler sig marginaliseret i samfundet

Hele 93 procent af de britiske kristne føler, at deres tro er marginaliseret, viser en ny undersøgelse.

Undersøgelsen, som omtales i The Christian Post, er foretaget af Premier Christian Communications, der er ejet af velgørenhedsorganisationen Premier Christian Media Trust.

Ifølge Premier har over 12.000 ”almindelige kristne” deltaget i den såkaldte ”State of the faith”-undersøgelse. Mens 93% mener, at ”kristendommen bliver marginaliseret” har 50% oplevet fordomme på grund af deres tro. Fire ud af fem kristne i undersøgelsen mener, at ”kristendommen ikke nyder samme respekt” som andre livssyn og religioner. Samtidig siger 26%, at de ikke formår at tale åbent om deres tro på arbejdspladsen. Ifølge Premier siger 67% af respondenterne, at det ikke anses for akceptabelt i samfundet at kristne deler deres tro med andre. Kun 29 procent er uenige i udsagnet.

Blandt de yngre kristne i alderen 15-19 år sagde hele 70 procent, at de oplever fordomme mod deres tro.
De senere år har en række britiske kristne oplevet problemer, når de gav udtryk for deres tro. En kristen sygeplejerske blev sidste år fyret, efter at patienter klagede over, at hun havde tilbudt at bede for dem. Og i år er to gadeprædikanter i Bristol blevet idømt bødestraf for at tale om homoseksualitet og islam.

– Undersøgelsen viser, at det britiske samfund ikke er det liberale accepterende samfund, vi selv tror, konkluderer administrerende direktør i Premier, Peter Kerridge.
KPK/Bodil