To millioner dollars doneret til genopbygning af IS-hærget by

Den katolske organisation The Knights of Columbus har indsamlet over 2 millioner dollars i støtte til ærkebispedømmet i Erbil, så de kan genopbygge den irakiske kristne by Karamdes.

– Folk i Irak siger, at de næste 60 dage er afgørende. Hvis vi ikke begynder af flytte folk hjem, vil de begynde at forlade landet for godt, fortæller Andrew Walther fra The Knights of Columbus til The Christian Post.

– Eftersom den kristne befolkning er faldet fra 1.5 millioner til omkring de 200.000 er det nu eller aldrig, tilføjer han.

Byen Karamdes ligger omkring 30 km sydøst for Mosul. Islamisk Stat erobrede store områder omkring Mosul i 2014 og tvang mange på flugt. Nu satser The Knights of Columbus på at kunne påbegynde genopbygningen af de over 750 kristne hjem, som er blevet mere eller mindre ødelagt. Organisationen håber, at mindst halvdelen af de ødelagte huse vil være klar til indflytning i løbet af august.

– Kristendommen hænger i vægtskålen. Vi har fået at vide, at hvis der ikke er tegn på håb og genopbygning i løbet af 60 dage, når folk vender hjem, vil de bare forlade stedet i stort tal – og så er der ingen vej tilbage for kristendommen i Irak, fastslår Andrew Walther.

Bodil Lanting

Om Bodil Lanting

Bodil har det store overblik over relevante nyheder fra ind- og udland. Hun er uddannet teolog med bifag i sprogvidenskab, og er desuden kendt på redaktionen som en kvinde, der har let til latter.

Del artiklen! (Klik på ikonerne nedenfor)
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page