Mænd kan få traumer efter abort

Ikke kun kvinder, men også mænd kan få følelsesmæssige traumer mange år efter et abortindgreb.

I en større artikel i den britiske avis Daily Mail fortæller en række mænd om sorg og skyldfølelser, fordi deres barn blev aborteret. Nogle af mændene har som unge bedt deres kæreste vælge abort, mens andre oplevede, at det mest var kvindens ønske.

– Det har efterladt dybe ar. Der er altid en skygge i baggrunden. Sagt på en anden måde er det som at bære en rygsæk. De fleste dage ved du bare, at den er der, men andre dage føles det som en ekstra vægt, der tynger dig ned.

Det siger Tony Perry, som nu er far til to. Men han fortryder stadig, at han som tyveårig gik med til, at hans daværende kæreste fik en abort. Derefter kom det til et brud mellem Tony og kæresten.
– Mænd oplever også følgerne af en abort, og 10 procent af opkaldene kommer fra mænd, fortæller Margaret Cuthill, som har været leder af telefonrådgivningen The Abortion Recovery Care and Helpline. ”Det er mest tydeligt, når mænd er midt i fyrrerne og ser tilbage på deres liv.

De spørger sig selv, hvad de har gjort eller ikke har gjort, især hvis de aldrig har fået børn. De kan opleve det som en hjertesorg, hvis deres eneste barn blev aborteret”, siger Margaret Cuthill.