Netdating hitter blandt kristne i Norden

Før i tiden så man på netdating som noget for sociale tabere. Men de sociale medier har gjort det mere acceptabelt at have en profil på en datingside, fordi man samtidig kan være social i den virkelige verden.

Det er ikke længere et tabu for kristne singler at søge en partner på nettet.

Netdatingsider for kristne er ved at blive et stort marked i de nordiske landene, mener Nettdating-eksperten.no.

Ifølge informationsportalen Nettdating-eksperten.no er kristne singler en attraktiv målgruppe for mange af de store netdating-tjenester i Norden.

– Kristen-dating er i færd med at blive en stor business i Norden, og religion påvirker online dating-verdenen, siger Birgit Semper, som er ansvarlig for nettdating-eksperten.no.
Nettdating-eksperten.no ser sig selv som en uafhængig og objektiv observatør af dating-markedet. De har ensartede netsider i 15 europæiske lande.

I tillæg til de store aktører, som markedsfører sig mod kristne, findes der også flere rent kristne netdatingtjenester som kristendate.no, kristenromantikk.no og solidlove.com.
Solidlove.com ejes af Mentor Medier og har hele Skandinavien som sit område.

– Mentor Medier har en satsning på det kristne publikum i Skandinavien både ved at vi har avisen Vårt Land og Dagen i Sverige. Vi ser et behov for, at kristne singler finder et mødested, siger Bjørn Jarle Sørheim-Queseth, som er redaktionel projektleder i Mentor Medier.

Mindre tabu

Bjørn Jarle tror, at det kan være vanskeligt at møde den rigtige i den moderne dating-verden, hvis man har en kristen tro eller kristne værdier.

– Jeg tror, mange kristne synes det er vanskeligt at operere i dagens dating-verden. Hvis du ønsker at møde andre kristne, nogen med samme værdier og livssyn som dig selv, så er det ikke sikkert, at det er løsningen at gå i byen, siger han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han mener også, at netdating er blevet et mindre tabu de senere år.

– Før tænkte man måske, at det var noget lidt flovt, men nu er det blevet meget mere almindeligt. Jeg tror, at mange har en netdatingprofil i tillæg til, at man er socialt aktiv. Tidligere var det måske lidt tabu, og man tænkte, at dem som brugte netdating kun sad foran computeren og ikke var ude blandt folk, siger Bjørn Jarle.

Men med fremvæksten af sociale medier de sidste ti år og tilgængelige smarttelefoner tror han, at situationen er anderledes nu.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Nu er folk så tilstedeværende på nettet på mange kanaler, at jeg tror, der er mange som synes, det er helt fint at have en netdatingprofil, selv om man er aktiv socialt. Der er ikke noget skamfuldt ved at have en netdatingprofil.

AdamogEva.dk er Indre Missions hjemmeside for unge om følelser, krop og sex. Her kan man fx finde en artikel med titlen ”At finde den rigtige”.
Datingsider tilpasser sig et kristent marked

I en anmeldelse af datingsider for kristne fra 2015 hævder Nett-dating-eksperten, at 60 procent af de norske brugere af de almindelige datingsider som match.no og be2.no er kristne.
– Vi har gjort nogle undersøgelser på de forskellige datingsider for at finde vore resultater. For 60 procent af singlerne på Be2 og Match spiller religion en stor rolle, når de vælger en fremtidig partner, siger Semper.

Hun mener, at datingsiderne ofte tilpasser sig efter brugerne, som ønsker mere kristent indhold, information og kristne datingsider.

– På en google-søgning kan du ofte finde nogle store aktører, som har specialtilbud for kristne singler, eller information for kristne singler, uden at være egentlig kristne datingsider, fortæller Semper.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ønsker at blive størst

Solidlove har nu cirka 15.000 medlemmer, som er kristne singler i hele Skandinavia. Her er det muligt at komme i kontakt med andre kristne i dette område og forhåbentlig finde den store kærlighed.

– Man kan registrere sig gratis og have en profil der og så vælge selv, om man efterhånden ønsker at betale. Det er der heldigvis en del, som gør, siger Bjørn Jarle Sørheim-Queseth.

Han fortæller, at Mentor Medier foreløbig ikke tjener penger på Solidlove.

– Men vi ser, at der er et behov derude og vi ønsker at satse på det. Vi håber dette skal blive den største mødeplads for kristne i Skandinavien.
Solidlove.com er ganske store i Sverige, og de fleste af brugerne er svenske ifølge Bjørn Jarle Sørheim-Queseth.

– Vi ønsker at opbygge markeder både i Norge og Danmark og må nok arbejde lidt for at gøre det mere kendt, siger han.

Tro og livssyn er afgørende

Bjørn Jarle Sørheim-Queseth mener, at der er stor forskel på en almindelig datingside og en, som retter sig specielt mod kristne.

– De, som bruger Solidlove oplever nok, at tro og livssyn er vigtigere end bare det at krydse det af som en interesse. Man ønsker at møde andre, som synes dette er vigtigt og noget, som præger deres liv, siger han.

Han mener, at tro og livssyn er meget afgørende, når man skal vælge partner.

– Hvad man tror på, og hvilken type livssyn, man har, præger jo hele livet. Man ønsker at træffe ligesindede, og det tror vi er vigtigt, når man skal bygge langvarige forhold, at man er enige om de store spørsmål i livet, siger Bjørn Jarle Sørheim-Queseth.
KPK/Bodil