Pence: Vi har ingen tolerance for ’hvid-magt-grupper og nynazister’

– Vi fordømmer de yderligtgående grupper på det stærkeste, siger vicepræsident Mike Pence.

Sidste lørdags voldelige sammenstød mellem grupper, som kræver hvidt overherredømme i USA, er blevet fordømt i lidt vage vendinger af præsident Trump. Men vicepræsident Pence har udtalt sig klart om sagen.

Blandt de højrenationalistiske grupper var bl.a. Ku Klux Klan og nynazisterne, og de var samlet for at demonstrere imod fjernelsen af monumenter fra borgerkrigen.

– Vi har ingen tolerance for had og vold fra hvid-magt-grupper, nynazister eller Ku Klux Klan, udtalte Mike Pence sidste mandag. ”Disse farlige, yderligtgående grupper har ingen plads i amerikansk offentlighed og amerikansk debat, og vi fordømmer dem på det stærkeste”, understregede Pence, som nu er på besøg i Colombia.

De højrenationalistiske demonstrationer i Charlottesville endte med, at en ung højreekstremist kørte ind i en gruppe moddemonstranter, dræbte en 32-årig kvinde og sårede 34 andre. Yderligere to personer mistede livet i forbindelse med demonstrationen.

Donald Trump har flere gange udtalt, at han fordømmer volden på begge sider af konflikten i Charlottesville. Efterfølgende er han blevet kritiseret for ikke at tage skarpt afstand fra de højreradikale, som kræver hvidt overherredømme i USA.