14.000 præster fordømmer racisme

Over 14.000 præster fra The Clergy Letter Project, har udtalt sig imod sprogbrugen hos de højreradikale white supremacy-grupper (hvidt overherredømme) efter angrebet i Charlottesville.

The Clergy Letter Project samler gejstlige kristne, jøder, unitarer og buddhister, som går ind for udviklingslæren. Grundlæggeren, Michael Zimmerman, siger, at projektet blev startet for at ”demonstrere, at religion og videnskab er forenelige”.

I en artikel i Huffington Post forklarer Zimmerman, at en hvid person og en sort person har større ligheder med hinanden end to sorte.

”For den almindelige genetiker findes race slet ikke. På samme måde, fra et religiøst perspektiv, ved vi, at alle mennesker, uanset deres demografiske egenskaber, bør behandles ens. Så den onde tale, som bliver spyet ud af white supremacy-folk er en fallit både religiøst og biologisk”, siger han i artiklen.