Sverige: Kristen skuespiller frygter udvisning til Iran

Aideen Strandssons liv og helbred er i fare, hvis hun bliver udvist til Iran.

– Jeg mødte Jesus i en drøm, før jeg kom til Sverige, siger Aideen Strandsson.

Sverige vil hjemsende skuespiller Aideen Strandsson til Iran, hvor hun risikerer tortur, voldtægt eller død i fængslet, fordi hun er konverteret til kristendommen.

CBN News er gået ind i sagen og har bl.a. bragt et interview med iraneren.
Ifølge CBN News er det i modstrid med international lov at deportere Strandsson. Men de svenske myndigheder har sagt, at det var hendes egen beslutning at blive kristen, og at hun derfor selv må tage konsekvenserne.

Imod svensk lov

De svenske immigrationmyndigheder fastholder, at de aldrig udviser asylsøgere til en nation, hvor de vil være i fare, fortæller advokat Gabriel Donner, som har ført sager for omkring 1.000 afviste asylansøgere.

– Migrationsverket har oplysninger om hvert enkelt land. Og informationen om Iran oplyser, at der ifølge mange rapporter foregår systematisk tortur og voldtægt i iranske fængsler. Vi har igen og igen spurgt nævnet: ’Hvorfor har I denne information på jeres hjemmeside, når I ikke handler efter den?’ fortæller Donner.

CBN News har spurgt advokaten, om de svenske myndigheder da ikke tror, at Aideen Strandssons konvertering er ægte.
– Det er de ligeglade med. Det er tal, det drejer sig om. De har lovet den svenske befolkning, at de vil deportere flere end før, og så må de opfylde deres kvote, svarer Gabriel Donner.

Drøm om Jesus

Aideen Strandsson kom til Sverige i 2014 på et arbejdsvisum og tog et svensk navn. Hun har medvirket i iranske film og TV-serier og fortæller, at hun tog afstand fra islam, da hun så muslimer stene en kvinde til døde.

– I det øjeblik besluttede jeg, at jeg ikke længere ville være muslim. Jeg havde også en drøm om Jesus, og jeg husker, at han sad hos mig og tog mig i hånden, fortæller Aideen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hun holdt sin omvendelse hemmelig, mens hun var i Iran. Derefter rejste hun til Sverige, hvor hun blev døbt.

– Jeg ville gerne døbes offentligt, for jeg ville gerne sige ”Jeg er fri” og ”Jeg er en kristen”. Jeg ville gerne, at alle skulle vide det, siger Aideen Strandsson. Hun modtog efterfølgende trusler fra muslimer på de sociale medier.

Advokat Gabriel Donner fortæller på CBN News om de kristne asylansøgere i Sverige.
Geneve-konventionen

I Genevekonventionens artikel 33 om flygtninge, som også Sverige har underskrevet, hedder det, at de ikke må sendes tilbage til lande, hvor de vil være i fare. Men det sker alligevel.
CBN News har talt med flere kristne asylansøgere, som frygter for deres liv og helbred efter en evt. hjemsendelse til muslimske lande.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gabriel Donner anslår, at omkring 8.000 kristne asylansøgere lever under jorden i Sverige for at undgå hjemsendelse. Men de svenske myndigheder forstår slet ikke, hvorfor folk ønsker at blive kristne.

– Det er mest tydeligt, når en konvertit siger: ”Jeg konverterede på grund af den kærlighed, jeg har modtaget fra Jesus Kristus.”
Og så spørger de nærmest spottende konvertitten: ”Hvad mener du med kærlighed?”

Det er totalt fremmed for dem, forklarer Conner.

’Bare 6 måneders fængsel’

Aideen Strandssons asylansøgning er blevet afvist og hendes sag er sendt videre til grænsepolitiet. En svensk embedsmand fra migrationsmyndighederne har sagt, at hun nok ”bare” skal være fængslet i 6 måneder i Iran.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men Donner fortæller om en lignende sag: En iransk kvinde blev løsladt fra fængslet. Hun fortalte ikke, hvad hun havde været udsat for, men 6 uger senere begik hun selvmord ved at springe ud af vinduet på fjerde sal.

Den slags beretninger gør dog ikke indtryk på de svenske myndigheder. De har nu kontaktet CBN News for at bede dem fjerne artiklen om iraneren. Immigrationsmyndighederne har også understreget over for avisen, at de ikke vil ændre afgørelsen, uanset hvor mange af CBNs læsere, der prøver at kontakte dem for at tale Aideen Strandssons sag.