Iransk journalist møder Gud, mens han forsøger at infiltrere kirken

Et Ny Testamente på farsi koster ca. 40 kr. I Iran er det ulovligt at eje en bibel, derfor smugler Dansk Europamission bibler ind i landet eller uddeler dem til iranere i andre lande.

Dansk Europamission fortæller om muslimske Koorosh, som mødte Jesus i undergrundskirken.

Da muslimske Koorosh skulle skrive om iraneres konvertering til kristendommen, blev han selv ramt af Bibelens budskab.

Redaktøren på et prominent kulturmagasin i Iran mente, at Koorosh måtte være den rette til opgaven, fordi han kommer fra en meget streng muslimsk familie.

Undergrundskirken

Koorosh brugte herefter et par måneder til at finde en indgangsvinkel til emnet, uden at det lykkedes for ham.

”Men så, ud af det blå, mødte jeg en kvinde, der var tydeligt anderledes end alle andre, jeg kendte. Jeg havde en mistanke om, at hun muligvis var kristen”, fortæller Koorosh. Han indledte et venskab med hende, og hun viste sig ganske rigtigt at være kristen. Kvinden fortalte ham om Jesus, forærede ham en bibel og tog ham med i kirke.

Koorosh beretter: ”Min største bedrift var, at jeg fik hende overtalt til at tage mig med i en kirke, som mødes i hemmelighed. Da jeg kom ind i kirken for første gang, blev jeg bestyrtet over at se en stor gruppe kristne konvertitter.

Jeg blev fyldt af en blanding af vantro, frygt, vrede og skuffelse. Hvordan kunne alle disse mennesker have forladt vores religion?”

Guds kærlighed forvandler

Selv om kirkens fortælling om Jesus stred mod alt, hvad Koorosh havde lært, måtte han troppe op i kirken hver uge i mange måneder for at få materiale nok til sin historie. Men kirkegangen og bibellæsningen gjorde efterhånden noget ved ham.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”I Johannesevangeliet så jeg, at Gud virkelig er kærlighed, og at han beviste det ved at komme til jorden for at dø for min skyld. I det øjeblik forvandledes mit hjerte fuldstændigt”, fortæller Koorosh.

– Den næste gang jeg tog i kirke, gik jeg op foran og knælede ned for at omvende mig og give mit hjerte til Jesus. Siden den dag har jeg fulgt ham. Jeg sagde mit job på bladet op og skrev aldrig artiklen, slutter Koorosh.