Tre læsere cyklede 140 km i ’Sønderjylland Rundt’

Så går starten på motionsløbet Sønderjylland Rundt på cykel fra Aller. Tre af Udfordringens seje læsere var med på den lange 140 km rute den 19. august – i forholdsvis godt vejr.

– Skulle vi ikke lave et Team Udfordringen til næste år? Jeg ville elske at lave pr for Udfordringen på ’Sønderjylland Rundt’.

Det siger Henrik Bay Møller, som er lærer på efterskolen Solgården i Tarm. Og han mener det helt alvorligt med reklamen for den kristne ugeavis.

– Udfordringen er den eneste avis, som jeg har læst fra cover til cover hver uge siden 1992, forklarer han.
Henrik, som underviser i dansk, matematik, musik, medier, volleyball og band, har en musikeruddannelse fra USA. Han fortæller, at han kom til personlig tro gennem venskabet med en anden kristen, før han afsluttede seminariet i Aarhus i 1994.

Fra Fjorden til Sønderjylland

Henrik bor i Skjern og er aktiv i Skjern Bykirke. Han er medlem af et cykelhold, som mødes tidligt søndag morgen – og så er han vant til at cykle ’Fjorden Rundt’, et cykelløb på 100 km omkring Ringkøbing Fjord.

Sidste lørdag cyklede Henrik sammen med Poul Dirksen og Peter Lanting, som kender hinanden fra Luthersk Mission i Sommersted. De to sønderjyder har sammen cyklet 100-km ruten af Sønderjylland Rundt et par gange før. Men i år var det så Henrik, der tilmeldte dem alle tre – og han valgte den længste rute på 140 km!

– Vi har det fint. Det var slet ikke for langt, forsikrede de alle tre efter turen.

De havde været bekymrede for vejret, for ifølge vejrudsigten kunne der komme byger hele dagen. Det blev dog ikke til mere end en enkelt lille byge undervejs, og temperaturen var nærmest perfekt til et cykelløb. Først da de tre var i mål i den lille by Aller og kunne nyde lidt mad og drikke efter strabadserne, begyndte regnen at stå ned i stænger.

Næste år i en ’Team Udfordringen-trøje’?

Både Henrik, Peter og Poul er med på at stille op igen til næste års Sønderjylland Rundt – og helst på den lange rute. Og så foreslår Henrik, at de samtidig kan gøre lidt PR for Udfordringen, hvis de får mulighed for at køre i en ’Team Udfordringen-trøje’.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg stiller gerne op i en sådan trøje. Det ville være sjovt med et cykelhold a la FC Udfordringen, siger Henrik.

Aller Cykel Motion, som arrangerer Sønderjylland Rundt, oplyser, at der i år var i alt 550 deltagere på de forskellige distancer. Man kunne vælge at køre enten 25 km, 70 km, 83 km, 100 km eller 140 km.

Næste år bliver der tale om de samme distancer, og der vil muligvis også være en rute for mountainbikes til motionsløbet, som finder sted den 18. august.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvis du som læser af Udfordringen er interesseret i at cykle for et evt. Team Udfordringen-hold den 18. august 2018, hører vi på redaktionen gerne fra dig.