Udgiver ny bog om kirken i samfundet

Lektor Jeppe Bach Nikolajsen har i 10 år forsket i kirkens rolle i samfundet. Han har nu udgivet sin femte bog om emnet.
Foto Jesper Rais.

En spritny bog med titlen ’Kirkens rolle i et pluralistisk samfund’ ser på både indvandringen og de tomme kirkebænke søndag morgen.

Forfatteren er lektor Jeppe Bach Nikolajsen fra Menighedsfakultetet, som nu i ti år har forsket i kirkens rolle i samfundet. Den nye bog, som blev udgivet den 14. august er hans 5. om kirken.

Hvad gør folkekirken?

År efter år mister folkekirken medlemmer. Men er der noget at gøre ved det?

I sin nye bog peger Jeppe Nikolajsen på, at pluraliseringen af de vestlige samfund indebærer, at kirken ikke længere udgøres af alle, men kun af nogle.

Dette forhold kan fremme en erkendelse af, at kirken følgelig må fremme et kristent fællesskab, en kristen levevis og en kristen tilværelsesforståelse, som ikke deles af alle i samfundet. Med dette som udgangspunkt kan kirken bidrage selvstændigt til det danske samfund.

Bogen argumenterer for, at pluraliseringen af de nordiske samfund ikke blot rummer udfordringer, men også muligheder for kirken.

5 bøger om kirkens rolle

Lektor Jeppe Bach Nikolajsen har forsket i kirkens rolle i et pluralistisk samfund de seneste ti år.

Det har affødt fem bogudgivelser og en lang række artikeludgivelser på både dansk og engelsk.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Blandt de tidligere udgivelser er ’Kirke og øvrighed i et pluralistisk samfund’ og ’Missional kirke i et pluralistisk samfund’.

Jeppe Bach Nikolajsen er ansat som lektor ved Menighedsfakultetet i Aarhus og tilknyttet professor ved Det Teologiske Menighedsfakultet i Oslo.

Han har haft forskningsophold i blandt andet Genève, Boston og Los Angeles og er medlem af flere internationale forskningsnetværk.


Artiklen fortsætter efter annoncen: