Ny leder for Mission Østs Irak-program

Anders Andersen arbejder som programleder for Mission Øst fra et kontor i Bruxelles.

Anders Andersen er ny programleder for Mission Østs humanitære arbejde i Irak.

Fra sit kontor i Mission Østs operationelle hovedkvarter i Bruxelles står han for rapportering til store donorer som Danida, EU og FN, mens han samtidig tilser Mission Østs store nødhjælps- og udviklingsprogram i Irak.

I Irak arbejder over 80 medarbejdere med at uddele nødhjælp til fordrevne familier fra bl.a. Mosul. Andre steder hjælper de hjemvendte familier med at genopbygge deres huse og virksomheder. Sammen med en hær af frivillige driver medarbejderne desuden seks børnecentre, hvor børn og unge får hjælp til at komme sig over krigens traumer og lære basale skolefag og få faglige færdigheder.

International erfaring

Anders Andersen er uddannet i europæisk politik og international udvikling med en kandidatgrad fra Roskilde Universitet. Han har erfaring med hjælpearbejde fra engagement i Dansk Flygtningehjælp, Danmark mod Landminer, Danish Demining Group og ICBL (International Campaign to Ban Landmines). I Mission Øst er han især optaget af at udvikle den voksende hjælpeorganisation organisk, pleje de gode relationer til donorerne, og ikke mindst sikre, at hjælpen når frem til de mest sårbare og nødlidende befolkningsgrupper i Irak.

Anders Andersen har base i København, hvor hans kæreste også har bred erfaring i udviklingsarbejde. I sin sparsomme fritid nyder han at tage en tur i sin sejlbåd ved Svanemøllen ikke langt fra Mission Østs danske hovedkontor i Hellerup.
Svend/Bodil