Vi må handle

Birgit Kragh
Hammershøj 44
9460 Brovst

I Udfordringen uge 32 var der en artikel om en udvist kristen iraner i Sverige. Det var både oprørende og hjerteskærende at læse denne artikel. En kristen iraner, som var tidligere muslim, skulle udvises til Iran, hvor hun risikerer tortur og dødsstraf.

Advokat Gabriel Donner talte hendes sag overfor de svenske immigrationsmyndigheder. Myndighederne var upåvirkede over ethvert argument fra advokatens side.
I artiklen bliver ordet ”kvote” anvendt. Der tales om at opfylde en ”kvote” i forhold til udvisning af et vist antal asylansøgere. Normalt hører vi om kvoter i forbindelse med fisk og fiskeri. Men her er det mennesker, det drejer sig om.

Spørgsmålet er, om ikke nøjagtig samme artikel kunne være gældende for Danmark?

I mange kirker landet over bliver de kristne asylansøgere mødt med varm omsorg og forbøn. Er der andet og mere, vi bør gøre som Kristus-troende i Danmark?
Hvad vælger vi? Bliver vi siddende i vores gode stole i kirker og hjem, eller rejser vi os op og handler?

Kører mod Christiansborg for at protestere over behandlingen af kristne asylansøgere i flygtningenævnet og på vore asylcentre, hvor de chikaneres og til tider overfaldes af andre asylansøgere?

Skriver brev eller på anden måde retter henvendelse til fx udenrigsministeren eller andre politikere lokalt og på landsplan?

Mulighederne i et frit demokratisk land er mange, så vi har ingen undskyldning for ikke at handle.Først og sidst: bede for vort land og vore myndigheders håndtering af de kristne asylansøgere!


Artiklen fortsætter efter annoncen: