Formand for Kirke og Film 50 år

Formand for Kirke og Film, sognepræst Otto Lundgaard, Ringsted, fyldte 50 den 30. september.

Otto Lundgaard var oprindelig revisor hos KMPG. Han er handelsstudent fra Købmandsskolen og tog senere en eksamen med HD i regnskabsvæsen og økonomistyring. Men samme år begyndte han teologistudiet – som han afsluttede i 1999.

Herefter var Otto Lundgaard hjælpepræst i bl.a. Strøby, Herlufsholm og Holsted. I 2002 blev han sognepræst i Strøby Sogn. Han har også været med i Roskilde Stifts kirkelige kriseberedskab.
I 2008 blev han sognepræst i Ringsted. Sammen med datteren Maiken, som læser dansk og film- og medievidenskab, står han bag filmklubben ”På første sal”.

Ved siden af præstegerningen holder Otto Lundgaard foredrag om bl.a. om Storm P., Baronesse Stampe og Thorvaldsen, Ebbe Rode og dansk revy, teater og film. Der bliver også tid til voksenundervisning i kirkeligt regi.

Siden marts 2016 har Otto Lundgaard været med i bestyrelsen for Kirke og Film – og blev i 2017 valgt som formand for foreningen, der ønsker at fremme og inspirere brugen af film i kirkelivet, i undervisning, ved sognemøder osv. Otto Lundgaard går især i spidsen for at styrke Kirke og Films profil i offentligheden, udvikle kursustilbud, og han er idémand bag initiativet ”månedens film”.

 

 

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

 

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: