Børnenes ildsjæl fylder 70

Næstformand for Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) Erik Bertelsen, Thorsø, fyldte 70 år torsdag den 28. september.

Erik er kendt som en engageret og travl mand; men aldrig fortravlet. Selv om en høj latter jævnligt fylder lokalet, fornemmer man hurtigt en ro og eftertanke, som er rigtig givende i vores tid – hvor lidt for meget går lidt for hurtigt.

– Jeg kan lide at bruge tid og kræfter i kristent arbejde. Jeg glæder mig i særdeleshed over at være en del af arbejdet i DFS’ landsudvalg med at finde veje og retning for det kristne arbejde med børn i vores tid, siger Erik Bertelsen.

Engageret og rummelig

Erik Bertelsen beskrives som grundig og hjælpsom og med et skarpt øje for økonomi og vigtige detaljer. Der er altid en god stemning omkring Erik, hvor alle føler sig veltilpasse og set.
Det er kendetegnende for Erik, at han ligefremt og med humor sætter ting i gang og formår at pege på lige præcis det ømme punkt i en diskussion – for dermed at gøre noget ved det, vurderer hans medarbejdere i søndagsskolearbejdet.

– Jeg ønsker at se muligheder frem for begrænsninger og fremme det bedste i situationen – og i mine medmennesker. Jeg er viljefast og har ord for, at jeg vedholdende får de idéer, jeg brænder for, gennemført, siger fødselaren selv.

Flere lederstillinger

Gennem sit erhvervsaktive liv har Erik haft forskellige lederstillinger i virksomheder og organisationer, senest på Kristelig Fagbevægelses hovedkontor, hvor han var aktiv med at påvirke arbejdsmarkedslovgivning via kontakt til politikere på Christiansborg.

Erik Bertelsen har arbejdet med at fremme organisationsfriheden i Danmark og var fx med i Strassburg, da Menneskerettighedsdomstolen afsagde dom om, hvorvidt eksklusivaftaler var ulovlige i Danmark.

Millionindsamling til børnelejre

Erik Bertelsen har i mange år været leder på børnelejre på Kjelsø Lejren. I forbindelse med et stort nybygningsprojekt netop på Kjelsø Lejren var han formand for byggeudvalget og engageret i indsamlingen af flere millioner kroner til byggeriet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Lokalt er Erik formand for menighedsrådet i Thorsø. Han er medlem af Ældrerådet i Favrskov Kommune, der rådgiver de folkevalgte byrådspolitikere om forhold for folk over 60 år. Han er også lidt af en Luther-specialist og har holdt adskillige foredrag om Luther samt været rejseleder på mange ture i Luthers fodspor.

Erik Bertelsen bor i Thorsø i Midtjylland sammen med sin kone, Nancy. De har to gifte døtre og fem børnebørn.

Fakta om DFS

Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler har over 300 lokalforeninger spredt ud over hele landet. Ud over klubberne er der også masser af lejre, primært om sommeren. Foreningen ønsker at inspirere og udruste de over 1.000 frivillige til at formidle kristendommen til børn i Danmark.


Artiklen fortsætter efter annoncen: