Hans Jørgen så Jesus for enden af sengen og blev rask

Jenny fik lov at beholde Hans Jørgen, selv om han var opgivet på sygehuset.

”Alt er dig tilgivet. Nu skal du blive rask og komme hjem.”

I september 1994 var sælgeren Hans Jørgen Hansen, Brande, tæt på at dø.

– Jeg havde en stor blodprop i fem dage, som ødelagde noget i hjertet, fortæller Hans Jørgen, som på det tidspunkt solgte stålkonstruktioner for en stor virksomhed. Han havde tidligere arbejdet for Ford-forhandleren H.G. Nielsen i Kolding.

Men blodproppen truede nu med at tage livet af ham.

– Jeg blev indlagt på sygehuset om lørdagen. I de følgende dage var jeg kun delvist ved bevidsthed. Om onsdagen gav lægerne udtryk for, at de ikke kunne redde mig, så familien kom og tog afsked om onsdagen, hvor jeg var ved bevidsthed. Men om aftenen gled jeg over i bevidstløsheden.

Min kone Jenny sad på en stol ved siden af sengen. Hun husker, at hun oplevede det, som om døden var i værelset.

Et syn af frugter

– Selv oplevede jeg det mærkelige, at jeg så nogle forskellige frugter, der ligesom kom svævende gennem rummet.

Der var æbler, pærer, bananer… Men det mærkelige var, at jeg fornemmede en afsenderadresse for hver frugt. Jeg kunne se ligesom på et landkort, hvor de kom fra. Jeg vidste, at der på hver af disse adresser var nogle, som bad for mig.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men den sidste frugt var knyttet til en adresse i Norge, som jeg ikke kendte noget til. Jeg havde været i Norge og kendte mange mennesker deroppe, men ikke på det sted ved vestkysten, hvor denne sidste frugt kom fra. Og det undrede jeg mig over.

Så Jesus

– Pludselig var frugterne væk, og jeg så i stedet Jesus stå for enden af sengen. Han så ud som en almindelig mand og havde skæg, men der var en udstråling fra hans ansigt, så jeg slet ikke var i tvivl om, at det var Jesus.

Han sagde: ”Alt er dig tilgivet. Nu skal du blive rask og komme hjem.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Så var han igen væk. Han var der kun i et ganske kort glimt.

Straks, da han havde sagt det, fik jeg det anderledes. Jeg kom til mig selv og satte mig pludselig op i sengen og tog slangerne væk.

Sygeplejerskerne kom selvfølgelig løbende og spurgte, om jeg havde haft mareridt.

– Nej, sagde jeg. Men nu er jeg rask. Nu skal jeg hjem.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jeg kom kort efter hjem, og jeg har levet godt med, at mit hjerte åbenbart kun pumper 20 pct. af det, der er normalt, fortæller Hans Jørgen Hansen. Han er nu 71 år.

Vi bad for dig i Norge

– Tre år senere mødtes vi med nogle venner og fortalte dem om det, jeg havde oplevet. Jeg fortalte også om det mærkelige syn af frugter fra alle dem, der havde bedt for mig. Og fortalte, at der var én frugt fra Norge, som jeg ikke kunne hitte ud af afsenderen på.

Nu fortalte vennerne mig, at de netop på det tidspunkt havde været på ferie i Norge, da de hørte om min blodprop. De havde været på en lejr i fjeldene på vestkysten af Norge. Der havde de sammen med de andre bedt for mig.

Det sted, de beskrev, passede med den adresse, jeg havde set i forbindelse med den sidste frugt! fortæller Hans Jørgen.

Han beskriver sig selv som en ”almindelig kristen”, der er vokset op på Kolding-egnen og stadig har kontakt til en forening af gamle KFUM-drenge, som nu alle er oppe i årene, men stadig holder en årlig sammenkomst.