Hinduledere undrer sig over stor kirkevækst i Nepal

I Nepal vokser antallet af kristne så meget, at hinduer nu beskylder folk for at tilvælge troen af grådighed. De kristne svarer derimod, at landets kastesystem gør det kristne budskab særlig attraktivt.

Hindu-shaman Purna Bahadur Praja har sagt til avisen The Guardian, at folk i Chepang vendte sig til kristendommen efter jordskælvet i 2015, som dræbte næsten 9.000 og gjorde tusinder hjemløse.

– Efter jordskælvet fik de bibler, ris, tøj, tæpper og penge til at bygge kirker for. Præsterne fik motorcykler… De bruger al tiden på at maile til udlændinge for at bede om penge, sagde Praja.
En anden hindupræst sagde til The Guardian, at velstillede udenlandske organisationer bruger penge til at fremme kristendommen, de hjælper syge kirkemedlemmer og giver kun hjælp til kristne efter jordskælvet. Men det er ikke sandt, selv om mange søgte kirkerne efter jordskælvet, siger en præst.

– Kristne har genopført nogle kirker efter jordskælvet, men de har gjort mere for samfundet som sådan lige fra nødhjælp til genopbygning, siger pastor Tanka Subedi fra Nepal Christian Society.
I 2015 var der over 1 million kristne i Nepal. Det svarer til 3,8 % af Nepals befolkning på 28,5 millioner ifølge The World Christian Database. De nye kristne kommer især fra lavkastegruppen dalitterne, som bliver undertrykt og forfulgt i hindukulturen.

– Det er ikke overraskende, at dalitterne konverterer i stort tal, eller at kristne grupper arbejder med denne gruppe, siger William Stark fra International Christian Concern. Han peger på, at dalitterne er de mest marginaliserede, dårligst uddannede og fattigste i landet.

– Evangeliets budskab – det at alle er lige, at hver eneste er elsket af Gud, og at Guds offer er for alle – er særlig attraktivt for folk med dalit-baggrund, forklarer William Stark.