Hvorfor taler politikerne ikke om forfulgte kristne?

Hverken røde eller blå partier gør noget. Ikke engang de folkelige bevægelser har reageret på, at kristne udryddes fra Mellemøsten, påpeger Lars Aslan Rasmussen (A). Foto: Steen Brogaard.

Det, der sker i Mellemøsten, er langt værre end apartheidsystemet i Sydafrika, skriver Lars Aslan.

Venstrefløjen taler kun om palæstinensere, og højrefløjen har allieret sig med nederdrægtige forbryderregimer, mens de kristne bliver fjernet fra landkortet i Mellemøsten.

Det mener Lars Aslan Rasmussen, som har skrevet en klumme om emnet på Altinget.dk.

Kristne dræbes i Irak, Syrien og Egypten

Lars Aslan belyser problemet med disse statistikker:
”I Irak var der før Golfkrigen i 1991 godt 1,5 million kristne, i dag er der under 500.000 tilbage.” De kristne flygtede fra islamisternes angreb og fra en irakisk stat, der ikke forsøgte at passe på dem.

I Syrien er kun halvdelen tilbage af de godt 1,1 million kristne, som levede i landet før borgerkrigen. Lars Aslan peger på det paradoks, at de kristne kun er i sikkerhed i Assad-regimets områder samt de kurdisk kontrollerede områder, mens de bliver systematisk forfulgt både af IS og af mange af de islamistiske oprørsgrupper, som Vesten støtter. ”Disse oprørsgrupper har i årevis tyranniseret den kristne befolkning og vandaliseret klostre og kirker”, skriver Lars Aslan.

Heller ikke Egyptens otte millioner kristne bliver beskyttet af det egyptiske militærdiktatur, selv om IS allerede har dræbt mange og erklæret Sinais kristne fredløse.
”Den egyptiske stat har endvidere forbudt oprettelsen af nye kirker, mens der gerne må bygges moskeer”, skriver Lars Aslan.

Vestens allierede

Egypten er Vestens allierede, men de vestlige lande påtaler ikke landets diskrimination af kopterne.

Også andre af Vestens allierede som Qatar, Saudi Arabien og Pakistan diskriminerer ”alle andre end Sunni-muslimer på det groveste i landets lovgivning.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men det gør åbenbart ikke indtryk på nogen i Vesten, vurderer Lars Aslan.

Enøjede og hykleriske

Hverken venstrefløjen eller højrefløjen gør noget for de forfulgte kristne.

”Venstrefløjen kan ikke tale om andet end palæstinensere, og så er det i øvrigt ligegyldigt, at der stort set ikke længere bor nogle jøder i de øvrige arabiske lande”, skriver den tidligere landsformand for Socialist Folkepartis Ungdom.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men højrefløjen er ikke bedre.Højrefløjen kan nemlig ikke se hykleriet i på den side at bekæmpe islamisk stat, og på den anden side ”være bedste venner med alverdens nederdrægtige forbryderregimer i Mellemøsten, bare fordi man kan tjene penge på dem, eller fordi deres ledere er allieret med os.”

Hvis det fortsætter på denne måde, vil den kristne kultur være fjernet fra Mellemøsten i løbet af et eller to årtier – ligesom det er sket med den jødiske kultur.

Forøvrigt skal vi ikke passe på de kristne, fordi flertallet herhjemme er kristne. Derimod skal vi passe på dem, fordi de er medmennesker, der har krav på beskyttelse og ret til at leve i frihed, understreger Lars Aslan.

Værre end apartheid

Men det er ikke kun politikerne men også de folkelige bevæglser, der har har svigtet, mener Lars Aslan og spørger:
”Hvor er fagforeningerne henne, og alle de andre gode kræfter, der i min barndom arrangerede massive kampagner og demonstrationer mod det modbydelige apartheidregime i Sydafrika? Noget der til sidst endte i en officiel boykot af Sydafrika fra dansk side.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Og imod en mulig indvending om at det, der sker i Mellemøsten er noget helt andet end apartheidsystemet, vil socialdemokraten Lars Aslan erklære sig enig.

”Det, der foregår, er langt værre end apartheidsystemet”, slutter hans klumme i Altinget.

Lars Aslan er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet.