Indre Missions Tidende: Besøg fra Indien aflyst pga imamloven

– Imamloven rammer også kristne, siger Bjarne G. Olsen.

Tre kristne fra Indre Missions medvandrerbevægelse i Indien må opgive et planlagt besøg i Danmark på grund af imamloven.

De skulle have besøgt IM og søndagsskolerne fra den 23. aug. til 13. sept. De skulle også have besøgt skoler og institutioner, deltaget i gudstjenester og møder og besøgt Tyskland i anledning af 500-året for reformationen.

Efter rådgivning fra Udlændingestyrelsen havde inderne sendt en visumansøgning om et kulturelt besøg i Danmark, men ambassaden i New Delhi sendte denne videre til Udlændingestyrelsen i Danmark. Og det lykkedes ikke IM at få sagen behandlet som en hastesag.

”De vurderede besøget som værende religiøst, og så skulle ambassaden jævnfør ’imamloven’ forelægge sagen for Udlændingestyrelsen, som så skulle træffe beslutning om visum. Det kan tage op til 60 dage at behandle en visumansøgning,” siger indremissionær Bjarne Gertz Olsen, som har arrangeret besøget.

– Vi konstaterer, at den nye ’imamlov’ ikke kun rammer muslimer, men også kristne organisationer, som vil have besøg af samarbejdspartnere fra den tredje verden, siger Bjarne Gertz Olsen, som er meget ked af, at besøget måtte aflyses.