Nu kan børnene sove og lege trygt

Anna Hoyng Alstrup og Philip Hartzner arbejdede som frivillige i Indien. Her så de udstyret fra danske givere omsat til gavn for børnene.

Anna og Nathalie indsamlede over 75.000 kroner til et børnehjem i Indien. Pengene er omsat til udstyr, der letter tilværelsen for forældreløse gadebørn.

Hvordan er det at sove i en ren seng, når man ellers må tilbringe nat efter nat mellem banelegemerne på banegården i den indiske storby Varanasi?

Hvordan mon det føles at få et varmt bad og kunne tørre sig i et blødt håndklæde, når man ikke er blevet vasket i månedsvis?
Ja, hvordan opleves det bare at kunne hente mad i et nyt køleskab, sidde omkring et spisebord med børn og voksne som en rigtig familie, og gå ud og lege og dyrke sport med nye bolde, ketsjere, net osv., når man bare har gået for lud og koldt vand og har sniffet lim og tigget madrester dag ud og dag ind?
Det er svært at forestille sig. Men ikke desto mindre er det, hvad en snes børn på et børnehjem i Varanasi har oplevet.

Indsamlede 75.000 kroner

Takket være en indsamling i Danmark kan forsømte gadebørn i den indiske storby Varanasi nu vokse op med værdighed og selvtillid. Det lykkedes nemlig Anna Hoyng Alstrup og Nathalie Bach fra Karlslunde Strandkirke at indsamle 75.225 kroner bl.a på Dansk Oases sommerlejr Sommeroase i 2015, hvor det var børn og unge der samlede ind til projektet. Pengene gik til at forbedre forholdene på et børnehjem for de forladte “jernbanebørn” i Varanasi. Ud over sengetøj og køkkenudstyr har børnehjemmet kunnet renovere toiletter og badeværelser og desuden indhegne en gård, så børnene kan lege trygt udenfor.

– På vegne af Bal Grih Shishu børnehjemmet vil vi rette en stor tak for jeres generøse gave til børnene. Vi kan mærke jeres kærlighed, lyder det fra den lokale organisation ASSI, som driver børnehjemmet med hjælp fra danske Aktiv Mission.

Vevek lider af polio og kan nu vokse op i trygge rammer på børnehjemmet.
Mobbet ud af familien

Et af de børn, der har gavn af hjælpen er lille Vevek, der lider af polio og har gennemlevet en voldsom familietragedie. Hans far var alkoholiker og døde til sidst af det. Hans mor giftede sig igen, men stedfaren mobbede og tæskede drengen.

– Han sagde også, at han ville lægge mig i en sæk og smide mig i floden, fortæller Vevek.

Til sidst begik moren selvmord, og Vevek blev placeret hos en tante, som også tævede ham. Så løb Vevek væk hjemmefra og hen til sin bedstefar, som dog afleverede ham til de sociale myndigheder, der sendte ham videre til børnehjemmet i Varanasi.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Tryghed i stedet for tæsk

Her har Vevek fundet tryghed i stedet for tæsk, og han får mad at spise, en seng at sove i og bliver vasket – takket være gaven fra Danmark.

Anna arbejdede som frivillig på børnehjemmet i år sammen med Philip Hartzner i tre måneder. Her så hun udstyret fra danske givere i funktion:
– Tusind tak til alle, der har støttet. Det er helt utroligt at se, hvordan tingene har ændret sig. Det skønt at se børnene i nye omgivelser. Det nytter virkelig at hjælpe, siger hun.

Aktiv Mission støtter den lokale organisation ASSI, der driver flere børnehjem og står bag en af de største vækkelser i vor tid. Siden 1996 er 12 millioner indere blevet kristne og tusindvis af husmenigheder dannet gennem organisationens arbejde.


Artiklen fortsætter efter annoncen: