Kan du ikke tale højere, Gud?

Kan du høre Guds stemme? Rigtig mange kristne synes faktisk, at det er svært at høre fra Gud. Men måske er det i virkeligheden meget mere enkelt, end du forestiller dig.

I Bibelen læser vi om, at Gud talte til Moses ved en brændende tornebusk i ørkenen.
Wow! Tænk, hvis vi andre kunne opleve det!
Men selv om der er mange løfter i Bibelen om, at Gud vil svare os, når vi beder til ham, så føler mange kristne, at de ikke selv kan ”høre Guds stemme”.

Hvordan lyder Guds stemme?

Måske er det, fordi vi forestiller os, at Guds stemme skal lyde som i filmen ”De 10 bud”. Eller ligesom i den 400 år gamle King James oversættelse. Men Gud taler ikke forældet, han er helt up-to-date og han bruger vores eget sprogbrug.
En ingeniør vil høre ham på én måde, men en blomsterdekoratør på en anden. Det er der mange eksempler på. For han bruger vores egen ”kanal”, når han taler ind i vores ånd.

Den stille stemme – og andre måder

For nylig læste jeg en god bog af Steve Shultz, som næsten dagligt udsender profetier af forskellige profeter på The Elijah List. Bogen hedder oversat: ”Kan du ikke tale højere, Gud?”
Her viser Steve både med bibelsk belæg og med praktiske eksempler fra sit eget og andres liv, at Gud netop taler til os på den måde. Kun sjældent bruger han en hørbar stemme, måske fordi det ville blive for overvældende for de fleste af os.

Måske tror du slet ikke, at Gud taler til os længere. At det var slut med apostlene og det nedskrevne ”Guds Ord” i Bibelen. Men du har sikkert oplevet, når du læste i Bibelen, at der pludselig var et vers, der ”talte” til dig. Det var jo Gud, der talte til dig…!

Måske har du også oplevet nogle af de andre måder, Gud taler til os på, uden at vi gør os klart, at det er ”den gode hyrde”:

Gud taler fx til dig gennem:

”Tilfældigheder” – og ”guddommelige sammentræf”.
Sange, der pludselig høres eller dukker op i tankerne.
Visioner for dit indre blik – eller synlige visioner. Indtryk.
En overbevisning i dit hjerte.
Drømme, som taler til dig eller til andre.
Følelser og sanseindtryk. Naturens kreativitet.
Andres ord og råd.
Tegn undervejs.
Åbne og lukkede døre for en mulighed.
En pludselig erindring.
En stemme i dit sind eller dine tanker.
Et tegn eller under – overnaturlige begivenheder.
En faktisk, hørbar stemme.

Lad os lytte mere

Vi skal naturligvis huske, at Guds stemme ikke er den eneste, vi kan høre. Fristeren og de onde ånder vil gerne blande sig, og det vil vores eget ego også.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men et ord fra Gud er aldrig i modsætning til Guds eget ord i Bibelen. Gud vil fx aldrig sige til dig, at du skal gøre noget ondt eller syndigt. Aldrig. Den slags kommer fra den anden side.
Så vi må være lidt kritiske – men ikke så kritiske, at vi slukker enhvert guddommeligt lysglimt i vores tanker.

Jesus sagde: Mine får kender min stemme – og følger mig.

Helligånden i os gør, at vi kan genkende, når det kommer fra Jesus. Og vi kan blive bedre til at genkende den gode hyrdes stemme ved at bruge tid sammen med ham i bøn, og ved at læse i Bibelen.
Lad os være åbne for, at Gud faktisk forsøger at vejlede os gennem Helligånden på disse stilfærdige måder. – Og måske netop, når vi ikke anstrenger os for at høre et svar.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Er det ikke spændende?