Kirker i Houston åbner dørene for orkanen Harveys ofre

Pastor Joel Osteen fra Lakewood Church måtte svare på kritik, fordi megakirken ikke åbnede dørene for byens mange hjemløse. Men bygningen, der fungerer som distributionscenter for nødhjælp, er delvis oversvømmet efter orkanen.

Mange kirkeledere har lovet støtte og forbøn for folk, som er ramt af overvømmelserne i Texas. Flere kirker er fordelingscentre for nødhjælp, og nogle tilbyder overnatning for de hjemløse.

Sydstatsbaptisterne (SBC) nævner fire ting, som kristne kan gøre for at afhjælpe katastrofen. Det første er forbøn for folk i Texas. Det andet er at give direkte støtte til opførelse af bad og toiletfaciliteter samt sikre sunde måltider for de lokale samt SBCs egne udsendte sjælesørgere.

Folk kan også vælge at sponsorere en spand, som bl.a. indeholder håndklæder, førstehjælpsudstyr, rengøringsmidler, værktøj mm. En sådan spand koster 50 $, og tomme spande kan bruges til opbevaring af de hjemløses værdigenstande.

Endelig kan kirkerne forberede sig til at hjælpe SBCs indsats-teams, som forventer at være i katastrofeområdet i flere måneder.