Kvindernes Forvandling

Frikirkepræst og initiativtager til ”Forvandling” Merete Tangstad klarede den udfordrende opgave virkelig fint.

Konference i Kirken i Kulturcenteret på Nørrebro blev holdt i den bedste ånd. Kulturcentret sydede af liv og glade kvinder.

Det kræver sin kvinde at være visionsbærer, grundlægger og tovholder for kvindekonferencen ”Forvandling”, der i år kunne fejre ti års fødselsdag – i dagene 21.-23. september.

Frikirkepræst Merete Tangstad klarede det som en løvinde. Hun så ud til at være fuld af styrke, gå-på-mod, tålmodighed, glæde og fred, da hun overskudsagtigt afslappet og veloplagt holdt velkomsttale for konference-deltagerne, selvom hun havde usædvanligt meget at se til. Det gjorde hun i forbindelse med en forrygende indledning, hvor der også var lovsang for fuld hammer. Flot og gennemført – også visuelt.

Den ledende præst fra Kirken i Kulturcenteret på Nørrebro sagde bl.a.:
– For 11 år siden sagde Gud til mig, at jeg skulle samle kvinderne, så de kunne velsignes. Jeg har aldrig været i tvivl om, at det er Guds konference. Tænk at vi kan lytte til, hvad han siger!
– Jeg har nogle gange været ude, hvor jeg ikke kunne bunde, men Gud tog over og gav mig grund under fødderne. Mange gange har jeg givet op… og givet det op til ham – og så har han taget over.

– For en uge siden talte Gud til mig, mens jeg cyklede. Jeg havde en opgave, som jeg ikke kunne nå, og jeg havde ringet rundt, men ingen havde tid til at hjælpe mig…og det er ellers ikke det nemmeste for mig at bede om hjælp. ”Men Jesus er min ven” – dén tanke fik jeg og –”han kender mig og går aldrig hjem, og alle ressourcer i hele verden er til min disposition”.

– Jeg blev glad for, at Han ikke løftede sin finger og sagde: ”Du er sent ude”. Han sagde: ”Hvad kan jeg gøre for dig?” Jeg var så lettet, fortalte Merete Tangstad.
Hun understregede, at Gud ønsker at tale til alle.

– Forudsætningen for at høre Guds stemme er, at vi er opmærksomme. Lytter. Han møder os i hverdagen – på cyklen, i badet…

– Jesus gav sig til kende for mig den dag, jeg cyklede. I mine inderste tanker. Helt naturligt! Når Jesus bor i os, kan Gud komme til os som en hvisken i vort eget dyb. Han ønsker at være så tæt på dig, at I vil være et.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Men nogle gange er det bare vore egne tanker. Går jeg i den forkerte retning, så får Gud mig tilbage på den sti, der er bedst for mig. Gud taler til os, så vi kan blive velsignede, forklarede præsten.

Lyt og gør

Merete Tangstad opmuntrede konferencedeltagerne til at lytte og handle på det, de hører.

– Du kan tjene Gud ved at gøre, hvad han beder dig om. Du kan være en andens bønnesvar. Jeg har et motto: Bedre at komme galt afsted end aldrig at komme afsted.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jo mere jeg lytter, jo mere giver han – og jo mere fyldt bliver jeg med hans velsignelse.

– Gud ønsker at sætte dig i situationer, hvor du er fuldstændig afhængig af ham. Og når du tør det, så sætter han dig i andre situationer, hvor du er helt afhængig. Jo mere du gør det, jo mere fylder han dig, og jo mere kan du rumme. Det, du gør for Gud, kommer tusind gange tilbage.

– Den største glæde og lykke er, når jeg er der, hvor Gud vil, jeg er.

– Gud ønsker at tale til dig midt i din hverdag. Lyt til, hvad han hvisker til dig, opfordrede Merete Tangsted, der er gift med Jarle Tangstad, som også er ledende præst i Kirken i Kulturcenteret.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Efter hendes sprudlende velkomsttale krydret med lovsang i højt tempo, var der dømt inspiration til og fra Gud i et par spændende dage, hvor stikket blev trukket fra hverdagen til fordel for foredrag, prædikener, velsignelser, forbøn, underholdning og samvær med andre troende.

Deltagere og hjælpere

Der var rigtig mange unge kvinder blandt deltagerne – nogle med babyer – og modne kvinder. Meget velklædte mænd skilte sig ud som synlige hjælpere, og en håndfuld stillede sig op og underholdt. Det vakte begejstring.

Kvinderne morede sig gevaldigt over udvælgelsen og kåringen af Årets Gentleman 2017…særdeles veloplagt og humoristisk underholdning, hvor de ”kårede” dystede i armbøjninger m.m.. Med til kriterierne for at vinde den ærefulde titel nævntes bl.a., at mænd skal være gode til at lytte (til kvinden)…og det fik en mandlig hjælper blandt publikum til at trøste et par omkringstående mænd:

”Man kan lære at lade som om, man lytter”…og som en anden mand udtrykte det: ”Jeg er en mand…det går ind ad det ene øre og ud af det andet”.

Jennifer Reilly, leder i HR og kommunikation og af Radiometers talentudvikling, talte om ledelse anno 2017. Hun kom med masser af guldkorn til, hvordan man kan få størst mulig indflydelse i en god ånd.
Arianna Walker

Blandt de anerkendte talere var Arianna Walker, forfatter og leder af Mercy UK, der leverede en inspirerende og overbevisende peptalk, hvor hun bl.a. opfordrede kvinderne til at blive bedre til at tage imod alt, hvad Gud giver…i stedet for at bruge af egen kraft og udmattes.

Jennifer Reilly, leder i HR og kommunikation og af Radiometers talentudvikling, talte om ledelse anno 2017. Hun kom med masser af guldkorn til, hvordan man kan få indflydelse og lede i en god ånd – og med mindst mulig modstand. Efterfølgende fik deltagerne i hendes seminar lov til at stille spørgsmål, som hun besvarede med gode og ærlige eksempler fra egne erfaringer.

Derudover medvirkede bl.a. præsten Jen DeWeerdt fra First City Church i USA og flere af kirkens egne præster.

En af konferencedeltagerne, Sara Callesen, som flyttede til København for lidt over et år siden, glædede sig især over muligheden for at lære nogle flere kvinder at kende. Hun kommer fra Sønderjylland og vil gerne være sangerinde.

– Jeg er altid kommet i kirke – min far har arbejdet med gospel i mange år i en folkekirke, fortalte Sara Callesen, som nu er kommet i Kirken på Nørrebro gennem et års tid.

Karsten Winther Pedersen, som var frivillig hjælper, deltog for syvende gang i ”Forvandling” med sin hustru Margit. Ægteparret fra Ålborg havde inviteret en ung syrisk kvinde med – og der var sørget for tolk.

– Jeg synes, det er alletiders konference med et godt budskab. Det er så dejligt at se fællesskabet blandt kvinder. Når de får Jesus i hjertet…så sker der noget med mange familier, sagde han.

Sara Callesen, 20 år og sang-studerende på Complete Vocal Institute, var med til ”Forvandling”. Hun er kommet i Kirken i Kulturcenteret på Nørrebro et års tid og havde kun hørt godt om konferencen, som hun deltog i for første gang.
700 deltagere og 100 frivillige

Blandt kvinderne blev der udtrykt glæde ved at blive serviceret af mænd. Som en deltager sagde: ”Man føler sig virkelig som kvinde, fordi det er mænd, der serverer”.

Hvis mændene var utilfredse med opgaven, skjulte de det godt. De virkede både veloplagte og tjenstvillige.

Som David Iversen fra Efterskolen Alterna i Hillerød sagde:
– Det er fedt at hjælpe og være en del af noget, der er større – og at være med til at give kvinderne en god oplevelse.

Og den påkrævede velklædthed blandt hjælperne gav et lille løft, mente han.

– Det er helt fint, at man står lidt mere ud end, man plejer, tilføjede David, der var frivillig hjælper alle tre dage.

Der var over 700 betalende deltagere og mere end 100 frivillige, der gjorde konferencen mulig.