På Djurslands Efterskole hjælper de gamle damer over vejen

Laura og Kathrine i snak med deres besøgsven.

På Djurslands Efterskole har 10. klasse fået diakoni på skemaet.

I Fjellerup på Djursland kan de ældre beboere nu få hjælp – og ikke kun til at komme over vejen! 10. klasse på Djurslands Efterskole har diakoni på skemaet, og det vel og mærke ikke kun som teori i klasselokalet, men i praksis med levende mennesker ude i det virkelige liv.

“Vores 10. klasse har fået navnet Give Away”, siger forstander Bent Molbech og fortsætter. “Vi vil gerne vise teenagerne, at der er utrolig meget værdi og velsignelse i at give og hjælpe andre. I dag er der iblandt os meget fokus på det individuelle, og “hvad får jeg ud af det”, eller “hvad er bedst for mig”. Vi vil gerne vende billedet på hovedet og både fortælle om og lade dem opleve på egen krop, hvordan det at hjælpe andre giver dobbelt-mening”.
Helt frem til næste sommer skal 10. klasserne på besøg rundt i byen. Og de har lige mødt deres besøgsvenner. For nogle bliver det til venskab mellem elever og besøgsvennerne, så det ikke kun er i de afsatte timer, at der grines, klippes plæne, spises småkager eller spilles spil.

“Vi kan sige nok så mange ord om, at det er vigtigt at være noget for andre – og at også Bibelen kalder os til at handle over for hinanden. Men der er ingen tvivl om, at vi med dette meget konkrete tiltag opnår en helt anden forståelse og brand hos teenagerne”, siger Bent Molbech.
Djurslands Efterskole tilbyder tre linjer: Sport, Musik eller E-sport. Man har også mulighed for at ”designe” sin egen linje og vælge valgfag på tværs af de tre linjer. Det er glade fodbold-elever fra DE som pryder forsiden af avisen i denne uge. I forbindelse med Efterskolernes dag kan interesserede teenagere prøve skolen i hele weekenden.
Djurslunds Efterskole er grundlagt af Nyt Liv, som er en folkekirkelig vækkelsesbevægelse.