På Rudehøj tager de et fagligt højdespring

Rudehøj Efterskole er sprunget ud i et nyt skoleår. Kigger man forbi på Efterskolernes dag kan man deltage i lodtrænkningen om intet mindre end et år på efterskolen.

På Rudehøj Efterskole i Odder syd for Aarhus ønsker man at klæde de unge på til deres ungdomsliv og har særligt fokus på det faglige løft i undervisningen.

– Vi har fokus på, at få det bedst mulige ud af elevernes potentiale, og ruste de unge til den ungdomsuddannelse, der venter dem lige om hjørnet, fortæller forstander Jacob Hørning.
CEPOS har lavet en socio-økonomisk undersøgelse, der placerer Rudehøj Efterskole blandt de bedste to procent af alle landets efterskoler, når det kommer til at løfte elevernes faglige niveau efter et år på efterskole.

– Faktisk er der kun tre efterskoler, der ifølge undersøgelsen er bedre en os, og blandt de kristne efterskoler i Danmark er vi på førstepladsen. Det er vi selvfølgelig stolte af og har dagligt fokus på. Undersøgelser eller ej – efterskolelivet sætter spor i de unges liv, og det er derfor, vi er til, lyder det fra forstanderen.

Rudehøj Efterskole er startet af DanskOase, som er en folkekirkelig fornyelsesbevægelse.