Studerende og ansatte jagtede omgange for penge

Ansatte og studerende på MF deltog i sponsorløbet den 28. august.

Det årlige sponsorløb på Menighedsfakultetet gav på en time 442.000 kr.

Menighedsfakultetets bachelorstuderende må klare sig uden SU. Derfor afholder Menighedsfakultetet (MF) et årligt sponsorløb til fordel for stipendier til de studerende.

Både professorer, lektorer, øvrige ansatte, de studerende selv, et par bestyrelsesmedlemmer samt øvrige sympatisører trak ved semesterstarten den 28. august i de blå MF-T-shirts og jagtede en hel klokketime flest mulige omgange på cykelstier og fortove lige uden for MF.

Løbsansvarlige landssekretær Nils Andersen glæder sig over resultatet på 442.000 kr., som er det næsthøjeste i de otte år, MF har afholdt sponsorløb:
– Over 800 sponsorer har bidraget rundhåndet med godt 500 kr. i snit, hvilket er et udtryk for, at mange vil være solidariske med vore studerende, der er dårligere stillet økonomisk end øvrige studerende i Danmark. Men opbakningen vidner også om, at mange sympatiserer med en teologiuddannelse, der er målrettet en præstetjeneste på kirkens eget trosgrundlag.

Styrker fællesskab

Kasper Bergholt var en af de helt nye bachelorstuderende, som deltog i sponsorløbet:
– Det er ærgerligt, at vi ikke kan få SU, men når nu det er sådan, er sponsorløbet en sjov måde at samle penge ind på. Det koster tid og kræfter at bringe sig i form og at skaffe sponsorer, men det styrker fællesskabet at gøre det til en fælles sag, som inddrager både studerende, ansatte og sponsorer.

Sponsorløbet samlede en stor flok tilskuere, der heppede på de 50 deltagere, hver gang løbere og cyklister susede forbi målområdet. Efter løbet vankede der pølser, brød, sodavand og is ved husinspektørens grill, der sendte velduftende røgelse ud over de trætte deltagere.

Sidste år indbragte sponsorløbet godt 400.000 kr., mens rekorden blev sat i 2015 med 460.000 kr.