Syv IS-krigere dødsdømt i Egypten

Den 15. februar 2015 blev 21 kristne egyptere, klædt i orange dragter, tvunget til at knæle, før de blev halshugget af IS- medlemmer på en strand nær Tripoli.

De syv er bl.a. kendt skyldige i henrettelsen af 21 kristne i Libyen i 2015.

En domstol i Egypten har dømt syv personer til døden, fordi de har links til terrorgruppen Islamisk Stat i det nordvestlige Egypten og for delagtighed i halshugningen af 21 egyptiske kristne i 2015.

Det skriver Christian Post.
De syv er anklaget for at være medlemmer af IS-cellen i Marsa Matruh og for at have planlagt flere angreb efter deres træning i jihad-lejre i Libyen og Syrien. Tre af de syv blev dødsdømt in absentia. Flere af de dømte blev anklaget for at have været med til at halshugge 21 kristne egyptere i Libyen i februar 2015.

Dødsdommen skal nu vurderes af Egyptens mufti.
Yderligere 13 personer er anklaget i samme sag, og de skulle få deres dom den 25. november.

Kristne blev ikke skræmt

Efter henrettelsen udsendte IS en video med halshugningen af de 21 kristne. Titlen var ”A Message Signed With Blood to the Nation of the Cross.” (Et budskab underskrevet med blod til korsets nation).

Men truslen har ikke skræmt de koptiske kristne til at fornægte Kristus. Tværtimod har de 21kristnes vidnesbyrd inspireret mange.
International Christian Concern rapporterede på 2-årsdagen for halshugningen, at de dræbtes familier ærer deres minde.

En enke sagde, at hendes mand ”bevarede troen og blev martyr i Kristi navn. Hans tro var meget stærk. Jeg er stolt af ham. Han har løftet vore hoveder op og æret os og alle kristne.”
Også børnene af de 21 martyrer udtrykker stolthed over, at deres fædre nægtede at afsværge deres tro.

Mange koptiske kristne rejser til Libyen for at finde arbejde. De ved, at der er mange farer, men det er der også for de kristne i Egypten, siger en kopter til The Sunday Times.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I juli blev mindst 22 egyptiske migranter fundet døde af varme og sult i den libyske ørken.