USA: Folk skal ikke tvinges til at vælge mellem karrieren og troen

Højesteret skal snart vurdere sagen om Jake Phillips fra Masterpiece Cakeshop i Colorado, som har appelleret en dom for diskrimination, efter at han nægtede at bage en bryllupskage til et homofilt par. Nu udtrykker Trumps regering støtte til bageren.

Efter at have tabt sin første appelsag i Colorado, appelerede Jake Phillips til højesteret. Nu i efteråret skal der falde en afgørelse i sagen ’Masterpiece Cakeshop vs. Colorado Civil Rights Commission’.

Bryllupskage-sagen forventes at skabe præcedens for vurderingen af trosfrihed kontra homo-ægteskaber. Bagerens advokat, Kristen Waggoner fra Alliance Defending Freedom, udtaler:
”Ingen skal tvinges til at vælge mellem deres profession og deres tro. Phillips vil gladeligt betjene enhver, som kommer ind i hans forretning, men, som det er normal praksis for mange kunstnere, afviser han muligheden for at designe til en række begivenheder og budskaber, som er i modstrid med hans dybe personlige tro.”

Bageren selv forsikrer, at han gladeligt handler med LGBT-medlemmer. Det eneste, han ikke vil, er at deltage i en homo-vielse ved at levere bryllupskagen.